Arne Slot kun je wellicht kennen als voormalig Nederlands voetballer. Nu is hij huidig voetbaltrainer van de voetbalclub Feyenoord. Dit is Arne Slot in een notendop. 

De voetbalcarrière van Arne Slot

Bij het plaatselijke VV Bergentheim, waar Slot geboren is, begon hij met voetballen. Toen hij in de jeugd zat werd hij echter gescout door FC Zwolle. Hij maakte bij die club zijn debuut in het betaald voetbal. Hij speelde in zijn eerste seizoen veertien wedstrijden voor de Zwollenaren en daarin scoorde hij een keer. Nadat Slot zeven seizoenen had gespeeld bij het eerste elftal van Zwolle, maakte hij de overgang naar NAC Breda. Hij sloot zijn periode bij Zwolle goed af door kampioen van de eerste divisie te worden. Bij NAC Breda, ook wel de parel van het zuiden genoemd, speelde Slot gelijk in de basis. Vijf seizoenen lang mocht Slot spelen bij club maar daarna ging hij over naar Sparta Rotterdam. Hij kon wel zijn contract verlengen bij NAC maar het was tijd om een stapje verder te gaan. In Rotterdam tekende hij voor drie seizoenen. Hij keerde na deze drie seizoenen bij Sparta weer terug naar het oude vertrouwde FC Zwolle. Dit was eerst op huurbasis maar later werd hij transfervrij overgenomen. Hij werd in het seizoen van 2011-12 weer kampioen in de eerste divisie. In 2013 maakte Slot bekend dat hij zal gaan stoppen met zijn voetbalcarrière. Hij speelde zijn laatste officiële duel tegen ADO Den Haag in 2013. Zijn afscheidswedstrijd werd gespeeld in het Ijseldetlastadion. 

De trainerscarrière van Arne Slot

Daarna ging Slot meteen aan de slag als jeugdtrainer bij Zwolle. Nadat hij dit een jaar had gedaan in het seizoen van 2013-2014 mocht verder als assistent-trainer van Henk de Jong bij Cambuur. Later werd hij samen met Sipke Hulshoff interim-hoofdtrainer van de Friezen. Maar er was echter veel bewondering voor Slot als trainer en daardoor wilde AZ hem maar al te graag hebben. Hij werd daarom de nieuwe assistent van John van den Brom. Het elftal onder leiding van de twee begonnen uiteindelijk herkenbaar en aantrekkelijk voetbal te spelen. Zo werden ze een bedreigen voor de grotere clubs, namelijk Ajax, Feyenoord en PSV. Tijdens de KNVB Beker kwamen ze in de finale tegen Feyenoord terecht maar verloren deze helaas. In de Eredivisie werden ze derde. 

AZ

Slot werd uiteindelijk aangesteld als hoofdtrainer van AZ toen Van den Brom vertrokken was naar FC Utrecht. Hij zette de prestaties van het team door in de voorafgaande seizoenen. Maar er werd aan het einde van het seizoen bekend gemaakt dat in 2020, Slot de overstap zou doen naar Feyenoord. Hij tekende een contract van twee jaar bij de Rotterdammers met een optie op een extra jaar. Slot zijn assistent, Marino Pusic, bij AZ zou ook de overstap maken naar de Rotterdammers. Slot moest echter wel bij Feyenoord grote schoenen vullen, Voormalig trainer Dick Advocaat had hun naar de vijfde plek weten te krijgen in het Europees voetbal. Maar Slot werd juist aangesteld om te bouwen aan een herkenbare speelstijl.

Feyenoord

Daat slaagde de Zwollenaar op indrukwekkende wijze in. In zijn eerste seizoen in Rotterdam deed Feyenoord het naar behoren in de Eredivisie maar sprongen de prestaties in de Conference League eruit. Daar haalden de Rotterdammers de finale, waarin het echter net naast de eindzege greep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *