Erling Braut Haaland is een Noorse voetbalspeler, die al op jonge leeftijd een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd bij verschillende internationale topclubs. Doordat een groot deel van zijn privéleven niet bekend is, vragen veel mensen zich af of hij een vriendin heeft. Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig terug te vinden. Toch weten we inmiddels dat zijn vriendin luistert naar de naam Isabel Haugseng Johansen. Maar hoe helpt zijn carrière bij zijn relatie? Dit artikel gaat niet alleen in op de vraag of er een vriendin in zijn leven is, maar ook zijn loopbaan als internationale voetballer en het salaris dat hij verdient. Als laatste wordt er ook een voorspelling gemaakt over zijn verdere leven en een eventuele vriendin.

Is er een vriendin in zijn leven?

De carrière van Erling Braut Haaland verloopt voorspoedig en inmiddels is er ook een vriendin in zijn leven. In plaats daarvan grapt hij regelmatig dat hij meerdere vriendinnen heeft, zoals het slapen met de ballen van alle hatricks die hij scoorde. Regelmatig komt zijn liefdesleven wel voorbij in interviews, omdat verslaggevers hier heel nieuwsgierig naar zijn. Iedere keer komt echter weer het antwoord dat er geen vriendin in zijn leven is. Of hij houdt het geheim, of hij heeft daadwerkelijk geen vriendin waar hij over kan praten tijdens de interviews.

Bekend is wel dat Haaland in Noorwegen een vriendin had. Tijdens zijn periode bij Molde FK had hij een Noorse vriendin met bruin haar. Hun relatie strandde echter toen de spits naar Oostenrijk vertrok. Het stel zag een relatie op afstand niet zitten.

Volgens The Sun heeft Erling Haaland tegenwoordig een relatie met de knappe Isabel Haugseng Johansen. Isabel is ook Noors en komt uit Bryne, waar ook Haaland geboren en getogen is.

De brunette is ook actief als voetballer, zij het in Noorwegen. Hun relatie zou dik aan zijn volgens de Engelse boulevardkrant: ,,Het lijkt behoorlijk serieus te zijn. Isabel is naar Duitsland en Engeland gereisd om Erling te zien en nu zijn ze samen naar Marbella geweest”.

Zijn carrière als voetballer

Waar hij wel hele boeken mee kan vullen is zijn carrière als voetballer. Erling Braut Haaland begon namelijk al vroeg op professioneel niveau. Hiermee treedt hij in de voetsporen van zijn vader. Haaland begon bij Bryne FK, maar maakte al snel de overstap naar Molde FK. Hier ontwikkelde hij zijn talent verder, waarna een internationale carrière in het verschiet lag. In 2018 tekende hij namelijk een contract bij Red Bull Salzburg, waar hij in 2019 aan de slag ging. De voetballer heeft hierdoor ook al van meerdere clubs en verschillende voetbalstijlen mogen genieten, wat zijn carrière meer dan goed heeft gedaan. Ondanks dat hij in het begin weinig doelpunten scoorde, zijn er veel clubs geweest die zijn stijl konden waarderen.

Verschillende transfers sinds zijn carrière

Erling Braut Haaland heeft tijdens zijn loopbaan als professioneel voetballer al meerdere transfers op zijn naam staan. Niet alleen ging hij naar Red Bull Salzburg, ook Borussia Dortmund en Manchester City zijn clubs waar hij zijn voetballoopbaan verder gestalte heeft gegeven. Daarnaast kwam hij uit voor het nationale team van Noorwegen. Als topscorer bij verschillende teams kreeg hij ook een bijnaam. ‘The Terminator’ was een passende naam voor iemand van zijn lengte en snelheid. Het is een naam die we ook nog vaak tegen gaan komen. Niet alleen tijdens zijn carrière, maar ook nog lang erna.

Het salaris als voetballer

Erling Braut Haaland is een van de makkelijkst scorende spitsen. Zijn salaris is daarom ook vrij hoog. Bij Red Bull Salzburg verdiende hij bijvoorbeeld al tussen de 7 en 9 miljoen per jaar. Het officiële salaris van de voetballer staat niet vast, maar naar verwachting is dat na een aantal transfers alleen maar meer geworden. Speculaties melden dat de zaakwaarnemer van de voetballer ongeveer 600 duizend per week, 30 miljoen per jaar, vraagt voor de speler. Een schatting kan dan gelegd worden op ongeveer 100 miljoen euro vermogen op zijn spaarrekening. Dit is inclusief de bijbehorende sponsordeals. Gezien zijn scoringsdrift en succes lijkt dat bedrag nog flink hoger te gaan worden komende jaren.

Het toekomstperspectief op relatiegebied

Met zo’n salaris en een voorspoedige carrière is het niet gek dat hij dit succes met iemand wil delen. Hoewel er nog geen vriendin in zijn leven zit, zal deze er dus wel komen. De vraag is alleen of dit nog gebeurt tijdens zijn voetballoopbaan of daarna, wanneer het rustiger is en er minder transfers komen. Het is dus afwachten wat er staat te gebeuren, maar de succesvolle voetballer zal naar verwachting niet alleen komen te zitten na zijn pensioen.