Bruce Tol is een online sportjournalist uit Nederland. Hij is actief als head of content voor FC Afkicken van Neal Petersen. Tol is regelmatig ook te zien in de verschillende programma’s. Daarnaast is hij ook regelmatig te gast in podcasts en programma’s van andere mediapartijen. Zelf voetbalde hij uitsluitend in de amateurcompetities van Nederland. Tol studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, maar volgde ook een minor journalistiek in Leiden aan de universiteit. Tegenwoordig is hij volledig werkzaam voor FC Afkicken.

Loopbaan bij FC Afkicken

De loopbaan van Bruce Tol bij FC Afkicken begon in 2016. Destijds ging hij er aan de slag als redacteur. Dit sloot aan op de minor journalistiek die hij net had gevolgd in Leiden. Hij zou tot 2018 actief blijven in deze rol. Wel was het al vanaf 2016 ook zo dat hij als eindredacteur aan de slag ging bij de verschillende programma’s van FC Afkicken. In die rol is ook tegenwoordig nog altijd zo nu en dan actief. Daarnaast is hij sinds 2018 ook Manager Operations voor het platform. Bovendien is hij sindsdien ook als Head of Content actief.

Bedenker van shows en inhoud

Bruce Tol staat bekend als de bedenker van veel van de huidige programma’s en de inhoud daarvan bij FC Afkicken. Het platform zendt veel verschillende shows uit rondom grote toernooien en heeft ook een groot palet aan podcasts in het aanbod. Deze komen in belangrijke mate uit de koker van Tol. Het is daarbij de bedoeling dat de verschillende shows en podcasts ook verschillende soorten liefhebbers bedienen zodat er voor ieder type sportvolger ook iets te vinden is. In de shows is Tol zelf ook zo nu en dan nog te zien en te horen. Zoals hij ook nog weleens als gast wil optreden bij anderen.

Buiten de media

Buiten de media is Bruce Tol vooral actief als jeugdtrainer en coördinator bij clubs uit zijn woonomgeving. Ook op die manier is hij dus nog altijd bij de sport betrokken.