Martijn Krabbendam is een journalist uit Nederland die actief is voor het voetbalblad Voetbal International. Bij dat blad is hij actief in de rol van Feyenoord-watcher. Dat betekent dat hij zich voortdurend met de Rotterdamse club bezighoudt en precies weet wat er allemaal speelt, zowel bij het eerste elftal als in de rest van de club. Ook wanneer er andere zaken rondom de club spelen, dan is hij daarvan op de hoogte. Naast zijn werk voor het blad is hij ook als gast regelmatig actief voor andere media. Dit doet hij voornamelijk in praatprogramma’s en podcasts.

Loopbaan bij Voetbal International

Martijn Krabbendam is al vele jaren actief voor het blad Voetbal International. Hij is het voetbalblad als journalist eigenlijk altijd trouw gebleven. Hij schrijft interviews, voornamelijk met spelers en medewerkers van Feyenoord, maar soms ook met andere mensen uit de voetbalwereld. Daarnaast schrijft hij veel reportages en achtergrondverhalen. Ook is hij tegenwoordig actief in podcasts en televisie-items voor de website van het blad die tegenwoordig aan het aanbod zijn toegevoegd. Ook hierin gaat het voornamelijk over de Rotterdamse club waarvan hij watcher is.

Optredens in andere media

Krabbendam is ook regelmatig te zien en te horen in andere media. Zou is hij regelmatig gast in podcasts rondom Feyenoord. Daarin wordt vaak naar zijn mening over zaken die op dat moment rond de club spelen gevraagd. Diezelfde rol vertolkt hij ook bij regionale en landelijke zenders op televisie. Zo is hij regelmatig te zien in FC Rijnmond van RTV Rijnmond. Daarnaast is hij ook zo nu en dan te zien in Veronica Inside waar hij ook als gast naar zaken die spelen rondom Feyenoord wordt gevraagd. Bij het programma komt hij zijn oude hoofdredacteur Johan Derksen tegen.

Zaken buiten de journalistiek

Over Martijn Krabbendam is buiten zijn werk als journalist niet heel veel bekend. Wel is bekend dat hij zelf als amateur ook in het voetbal zat. Wel schreef hij een boek over Graziano Pelle, de voormalig spits van Feyenoord. Al deed hij dit ook voor de uitgeverij van zijn werkgever Voetbal International.