Leo Driessen is een Nederlandse journalist die al sinds 1982 actief is, voornamelijk in de sportjournalistiek. Tegenwoordig is hij vooral bekend als commentator bij voetbalwedstrijden op sportzender ESPN. Daarnaast doet hij echter ook nog andere zaken. Ook staat Driessen bekend als groot supporter van de voetbalclub Telstar. Driessen is vooral actief rondom voetbal, maar heeft in zijn loopbaan ook regelmatig verslag gedaan van andere sporten. Zo was hij in zijn tijd bij de publieke omroep bijvoorbeeld regelmatig te horen rondom de Tour de France.

Begin van de carrière

Leo Driessen is eigenlijk opgeleid voor het onderwijs en begon daar ook. In 1982 stapte hij echter over naar de journalistiek. Hij werd actief bij het programma Langs de Lijn op de radio bij de publieke omroep. Daar deed hij de presentatie. Ook was hij regelmatig verantwoordelijk voor het verslag van voetbalwedstrijden en in het wielrennen. In enkele gevallen werd hij ingezet voor andere sporten. Waarbij zijn rol als verslaggever in de Elfstedentocht van 1986 de meest opvallende is. In het totaal bleef hij meer dan tien jaar actief tot hij in 1996 vertrok.

Latere loopbaan op radio en televisie

De sportjournalistiek bleef echter wel zijn voornaamste beroep na zijn vertrek bij de publieke omroep. Zo is hij sinds 2001 actief voor de regionale zender NH in Noord-Holland. Daarnaast is hij ook al enkele jaren commentator en presentator bij eerst FOX Sports en daarna ESPN. Ook doet hij regelmatig het verslag wanneer RTL voetbalwedstrijden uit de Europa Cup toernooien uitzendt. Dit is echter niet het enige wat hij doet. Hij heeft ook veel voor de schrijvende pers gewerkt, onder ander voor de krant Het Parool en het voetbalblad Elf.

Werk als tekstschrijver en presentator

Buiten de sportjournalistiek is Leo Driessen ook actief als tekstschrijver en presentator. Zo presenteerde hij in 1995 en 1996 spelletjes voor Call TV. Ook deed hij al in zijn sportjournalistieke tijd typetjes, onder andere tijdens de uitzendingen van de Tour de France op de radio en op zondagavond bij Langs de Lijn. Ook is hij tekstschrijver geweest voor de spelshow Wie Ben Ik? En was hij voice-over bij het programma De Leukste Thuis. Verder schreef hij teksten voor Nederlandse zangers en zangeressen, waarvan Dromen zijn bedrog van Marco Borsato zijn bekendste werk is. Al schreef hij ook voor bijvoorbeeld Guus Meeuwis en Jan Keizer.