Heb jij altijd al eens willen kijken achter deuren binnen de Johan Cruijff Arena die normaal gesloten blijven? Wil je in de kleedkamer van Ajax staan, zitten op de stoel van jouw idool en door de spelerstunnel het veld oplopen als een echte prof? Reserveer dan een plek bij de stadiontour door de Johan Cruijff Arena. In dit artikel vertellen we je er alles over. 

Bekijk de talloze Shirts, bekers en trofeeën

Voor de Ajax-fans die eens meer willen zien dan alleen de wedstrijden vanaf de tribune, is de tour uitermate geschikt. Je leert er niet alleen meer over de rijke clubgeschiedenis, maar maakt tevens een reis langs exclusieve plekken die normaal gesproken alleen toegankelijk zijn voor spelers op wedstrijddagen. Je verkent de spelerskleedkamer en gaat zelfs op de foto op de plek van je favoriete speler. Loop door de spelerstunnel en voel met eigen handen de grasmat van de ArenA. 

Verder krijg je de goed gevulde schatkamer van Ajax te zien. Je vindt er fysiek bewijs van alle successen, overwinningen en memorabilia van Ajax om te bewonderen. Shirts, bekers en trofeeën zijn allemaal tentoongesteld, zodat je jezelf even echt terug in de tijd kunt wanen.

Naar de ArenA komen is eenvoudig. Je kunt online een rondleiding boeken en voor de rest wordt gezorgd. Let er wel op dat op dagen dat Ajax uit speelt sommige delen van de toer, zoals een bezoek aan de kleedkamers, niet mogelijk is. Bij thuiswedstrijden van Ajax vinden er geen of nauwelijks tours plaats. Op de website van Ajax kun je precies nagaan om welke dagen het hierbij gaat. De tour duurt in totaal 75 minuten en wordt dagelijks gehouden tussen 9.30 en 16.30 uur.

Ajax Gallery of Fame

De Ajax Gallery of Fame is een unieke reis door de geschiedenis van Ajax Football Club en neemt bezoekers mee op een tocht langs vier verschillende thema’s. Van de Europese overheersing in de jaren zeventig tot de tweede periode van succes in de jaren negentig, elk thematisch gedeelte viert de prestaties en de nalatenschap van Ajax Football Club.

De Gallery of Fame is ontworpen en ontwikkeld door het creatieve ontwerpbureau NorthernLight en vormt de afsluiting van de Johan Cruijff ArenA stadiontour. Een bezoek aan De Gallery of Fame is een must-see voor elke Ajax-fan en is een perfecte manier om een rondleiding door de Johan Cruijff ArenA af te sluiten.

Bezoekers van de Gallery of Fame worden meegenomen op een reis langs de vele titels en trofeeën die Ajax in de loop van hun geschiedenis heeft gewonnen. In het midden van de Galerij ligt de Europacup, die Ajax in 1971 en 1972 won. Andere nationale titels zoals de Nederlandse beker en de UEFA Cup Winners Cup worden ook gevierd.

In de Gallery of Fame is ook een sectie gewijd aan de ‘gouden generatie’ spelers die Ajax hielp een van ’s werelds meest succesvolle clubs te worden. De sectie bevat beelden van spelers als Johan Cruijff, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Dennis Bergkamp. Tot slot kijkt de Gallery of Fame naar de toekomst, met aandacht voor de ontwikkeling van de Johan Cruijff ArenA en de plannen voor de toekomst van Ajax. Er is ook een speciale sectie gewijd aan de jeugdacademie en de ontwikkeling van spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek.