Fredrik Aursnus is een Noorweegse voetballer welke is geboren op 10 december 1995. Hij speelt bij de Nederlandse club Feyenoord als defensieve rechter middenspeler in de eredivisie. Fredrik is er zeker van dat weinig Nederlanders nog van hem gehoord hadden voordat de Rotterdamse voetbalclub in de zomer van 2021 in onderhandeling ging bij Aursnes vorige club Molde FK. Om hem als Nederlander hem toch nog een beetje beter te leren kennen, kan je in dit artikel alles lezen over de Noorse voetballer.

De clubcarrière van de Noorse Fredrik Aursnes

Fredrik Aursnes heeft bij verschillende voetbalclubs gespeeld in zijn voetbalcarrière. Hij begon als jonge speler bij Hareid IL in Noorwegen. Hierna kwam hij bij de club Hødd voordat het seizoen van 2012 begon. Hij maakte zijn debuut in april 2012 toen hij met zijn club met 2-1 won tegen de Noorse club Bodø/Glimt. Met zijn 16-jarige (en 350 dagen) oude leeftijd was hij de jongste winnaar en finalist van de ‘Norwegian Cup’ na Hødd’s overwinning tegen Tromsø IL.

In december 2015 tekende Fredrik Aursnes een vierjarige deal bij de Noorse voetbalclub Molde. Hij debuteerde op 18 februari 2016 in de UEFA Champions League tegen Sevilla. Na vele hoogtepunten bij deze club, tekende Aursnes een tweejarige verlenging bij Molde welke tot het einde van het seizoen van 2021 bond aan de club. Op 11 juli 2019 scoorde hij het tweede doelpunt tijdens de ontzettend succesvolle UEFA Champions League wedstrijd tegen de IJslandse voetbalclub KR welke Molde met 7-1 won.

Op 8 augustus 2021 kwam Fredrik Aursnes bij Feyenoord. Op 10 augustus 2021 tekende hij een driejarig contract bij de club. Zijn eerste doelpunt scoorde hij tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur waarbij Feyenoord met 3-2 won. Dit was op 24 oktober 2021. De Noorse is erg blij met zijn plek bij de Nederlandse club en zegt dat hij de energie hier van de club en de fans erg aantrekkelijk vindt. 

Meer over Fredrik Aursnes bij de Nederlandse voetbalclub Feyenoord

Feyenoord heeft na het tekenen van het contract van Fredrik Aursnes een defensieve middenspeler in de club gehaald. Feyenoord vertelde dat de Noorse speler al een tijd op hun lijst stond voor spelers die ze binnen wilden halen. De sterke kwaliteiten van Aursnes zijn dat hij sterk is in het afjagen en het veroveren van de bal. Daarnaast heeft hij ook een erg goede pass. 

Algemene informatie over Fredrik Aursnes

Natuurlijk is er naast zijn voetbalcarrière ook meer om te weten te komen over Fredrik Aursnes. Hij is geboren in het Noorse Hareid, waar hij ook begon in de lokale voetbalclub Hareid IL. Verder is hij 1 meter 81 lang en 71 kilo zwaar. De marktwaarde als voetballer is zo’n 7 miljoen euro, welke was geschat op 17 maart 2022.