De Nederlandse voetbalster Victoria Pelova werd in 1999 in Delft geboren. Pelova speelt momenteel als middenvelder bij Ajax en ze is onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Jeugd

Vanaf een jonge leeftijd ontwikkelde Pelova al een grote liefde voor verschillende sporten. Ze deed ze onder andere aan tennis, snowboarden en ze werd twee keer Nederlands jeugdkampioen in schaken. Toch werd voetbal de sport waar Pelova een groot talent en liefde voor bleek te hebben.

Voetbalcarrière

Pelova begon haar carrière als voetbalster in 2006 bij het jeugdteam van DSV Concordia. Tien jaar lang speelde ze bij deze Delftse voetbalclub. In 2016 maakte Pelova de overstap naar ADO Den Haag. In 2019 maakte Pelova bekend dat ze als middenvelder bij Ajax ging spelen. Ze heeft een contract bij deze voetbalclub tot medio 2022.

Interlandcarrière

In 2018 werd bekend dat Pelova geselecteerd was voor het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal. Dat jaar speelde Pelova ook in het WK als onderdeel van de Oranjeleeuwinnen onder 20 jaar. Een jaar later, in 2019, was Pelova wederom onderdeel van het Nederlandse team in het Wereldkampioenschap in Frankrijk.

Studie en privé

Naast haar carrière als profvoetbalster, studeert Pelova ook Technische Wiskunde aan de TU in Delft. Pelova is voor zover bekend vrijgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *