De sfeer bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal krijg je pas echt mee als je zelf in het stadion staat. Of dat nu bij het vrouwenelftal is of bij het mannenteam. Veel Nederlanders kopen daarom een ticket voor het Nederlands Elftal. Je kunt op verschillende manieren aan een kaartje komen.

Voordat je op zoek gaat is het handig om te weten dat de kaartjes tegenwoordig persoonsgebonden zijn. Dat houdt in dat ze bij het bestellen op jouw naam worden gezet en je je moet legitimeren om het stadion in te komen. Een kaartje overkopen van iemand anders is daardoor vaak niet mogelijk of je kunt ermee in de problemen komen. In dit artikel lees je meer over het bemachtigen van een ticket.

Zo kom je aan een kaartje voor het Nederlands Elftal, EK of WK

Als je online op zoek gaat naar een kaartje zijn er grofweg twee manieren om er één te bemachtigen. Zo kun je een kaartje bij een officiële en onofficiële verkoper kopen. Als je zeker wilt weten dat je kaartje geldig en veilig is wordt het aangeraden om het bij een officiële verkoper aan te schaffen. Aangezien de kaarten op naam zijn kan het zijn dat je met een tweedehands kaartje het stadion niet in komt. Dan kun je beter iets meer betalen voor een officieel ticket.

De officiële verkopers zijn bijvoorbeeld de KNVB, UEFA, FIFA of Viagogo. Bij EK’s en WK’s kun je vaak geruime tijd voor het toernooi je inschrijven voor kaarten, die meestal per loting worden toegewezen. Wil je je kansen vergroten? Zorg dan dat je voetbalmaten ook een ticketaanvraag doen. Worden jullie beiden ingeloot? Dan kun je vrijwel altijd één van de kaarten gratis annuleren. Heb je geen specifieke voorkeur voor een bepaalde wedstrijd? Vraag dan tickets aan voor meerdere wedstrijden, dat verhoogt je kans om bij een WK- of EK-wedstrijd te zijn.

Ga je liever voor een onofficiële manier? Dan kun je kijken op Marktplaats of andere websites. Het is maar net wat je voorkeur heeft. Soms kun je immers wel geld besparen met het kopen van een tweedehands kaartje op de wedstrijddag zelf. Bij het stadion staan soms ook verkopers met tweedehands kaarten. Dit is wel risicovol omdat je niet weet of de kaarten echt zijn, of al gebruikt en je betaalt vaak woekerprijzen.

Wat betaal je voor een ticket voor Oranje?

De prijs voor een kaartje voor het Nederlands Elftal wordt in grote lijnen door 2 factoren bepaald. Het hangt enerzijds af van de plaats en het vak in het stadion waar je wilt gaan zitten en anderzijds van de fase van het toernooi. Zo wordt er voor een finalewedstrijd over het algemeen veel meer gerekend dan voor een wedstrijd in de groepsfase.

Daarnaast is niet elke plek in het stadion even voordelig als je Oranje wil zien. Als je in de hoeken of achter de doelen zit heb je minder overzicht over het veld en kun je de wedstrijd moeilijker volgen. Zit je echter aan de zijkanten van het veld? Dan heb je zitplaatsen waarbij je de wedstrijd goed kunt overzien. Daar betaal je dan ook een hoger prijskaartje voor.

De prijs van kaarten van Oranje-duels

Hoe verder de fase van de competitie en hoe centraler de zitplek, hoe meer je betaalt voor een ticket. Voor de daadwerkelijke kosten kun je denken aan bedragen van minimaal 95 euro tot maximaal 950 euro. Het is maar net hoe diep je in de buidel wil tasten en wat je belangrijk vindt.