Het is wel zo leuk om voetbal live te volgen. Op die manier kun je zelf een mening vormen over het verloop van de wedstrijd, zit je helemaal in het spel en ben je als een van de eersten op de hoogte van de uitslagen. Om voetbalwedstrijden live te kunnen kijken is het handig om te weten waar je de streams kunt vinden. Daar lees je in dit artikel meer over.

Waar kun je terecht voor voetbal livestreams?

Als je via het internet live voetbalwedstrijden wilt bekijken, kan het zijn dat je daarvoor moet betalen. Vaak krijg je daar wel minder reclame voor terug, zodat je zo goed als ongestoord naar de wedstrijd kunt kijken. Heb je het geld er niet voor over? Dan kun je altijd een gratis variant proberen. Opties genoeg.

Gratis livestreams voetbal

Wil je naar live voetbal kijken zonder daar geld voor te betalen? Dan zijn er genoeg gratis websites om uit te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de websites LiveTV, Nlsport, Wiziwig, Hahasport of Ikkijkonline. Als je de website opent zie je vaak al snel welke wedstrijden er op dat moment worden gespeeld. Soms kun je zelfs kijken met live commentaar of wedstrijden van nog meer sporten zien.

Het kan zijn dat je de gratis stream zonder problemen kunt bekijken, maar hou er wel rekening mee dat je om de zoveel tijd vaak een pop up venster krijgt met een reclame of advertentie. Bij de ene gratis streamingdienst heb je hier meer last van dan bij de ander. Het kan ook een nadeel zijn dat de kwaliteit minder goed is dan bij een betaalde versie. Of dat het aanbod beperkter is.

Betaalde livestreams

Als je het hebt over betaalde livestreams kun je denken aan de livestreams van ESPN, Ziggo, Sport1 of van de Eredivisie zelf. Op het moment dat je bij deze websites je wedstrijd wilt kijken via streams moet je je registreren en een abonnement afsluiten.

Dat hoeft niet per se veel te kosten. Vooral als je niet al te veel gestoord wilt worden door advertenties, pop-ups en reclames kan het het geld waard zijn. Ook kun je in veel gevallen rekenen op een betere kwaliteit van de uitzending. Bovendien weet je bij deze sites zeker dat ze te vertrouwen zijn en dat je op het gebied van veiligheid goed zit.

Waar kun je live voetbal volgen en kijken?

Los van de streams kun je ook bij andere platforms terecht als je voetbalwedstrijden live wilt volgen. Het is maar net wat je op dat moment handig vindt. Onder andere kun je kijken op de televisie en apps op je telefoon. Luister je liever? Ga dan voor een radiozender.

Televisie

Een voor de hand liggende optie om live voetbal te kijken is via de televisie. Er zijn veel zenders waar wedstrijden kunnen worden uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan de zender RTL 7, Veronica en NPO 1. In speciale gevallen kan het ook zijn dat je beschikt over de zenders Ziggo Sport of ESPN.

Los van de live wedstrijden worden recente uitslagen en het verloop van de voetbalwedstrijden ook in verschillende programma’s besproken. Denk bijvoorbeeld aan NOS Studio Sport Eredivisie op NPO 1 en en Veronica Inside op Veronica. Bij die programma’s kun je ook op de hoogte gebracht worden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen in de voetbalwereld.

Apps

Veel voetballiefhebbers hebben een voetbal app op hun telefoon geïnstalleerd. De apps worden vaak gebruikt om de uitslagen te volgen. Door middel van een plattegrond van het veld wordt inzichtelijk gemaakt wat er in de wedstrijd gebeurt en wie welke positie inneemt. Je kunt onder het overzicht ook meelezen. Elke paar minuten wordt daar een verslag van de wedstrijd aangevuld.

Radio

Niet iedereen luistert met regelmaat naar de radio voor het volgen van voetbal nieuws. Toch kan het leuk en handig zijn. Bijvoorbeeld als je in de auto zit. Dan mag en kan je immers niet kijken naar een live wedstrijd of uitslagen van een wedstrijd. Je hebt op NPO Radio 1 bijvoorbeeld een programma waar je de laatste ontwikkelingen en laatste gebeurtenissen kunt volgen.