Ronald de Boer is een bekende Nederlands oud-voetballer en voetbalanalist. Hij werd geboren in Hoorn in 1970. Hij heeft een tweelingbroer genaamd Frank de Boer. Hij speelde vooral als middenvelder, maar ook als aanvaller. De Boer heeft een relatie met Suze van Rozelaar.

Succesvolle broers

De broers De Boer speelden vaak beiden voor dezelfde clubs en het Nederlandse Elftal. In 1993 speelde Ronald voor het eerst voor het Nederlands Elftal. In zijn eerste wedstrijd scoorde hij meteen. Ronald de Boer had grote successen bij Ajax. Hij won vijf landstitels en de Champions League. Ronald werd twee keer tot Nederlands Voetballer van het Jaar uitgeroepen.

De voetbalcarrière van Ronald de Boer

De twee broers De Boer begonnen te spelen voor de plaatselijke voetbalclub genaamd VV De Zouaven. Ronald werd daar opgemerkt door Johan Cruijff. Op 14-jarige leeftijd begon Ronald met de voetbalacademie van Ajax. Zijn voetbalcarrière begon dan ook in voetbalclub Ajax. Hij speelde samen met zijn broer en in 1998 verlieten ze de club. De eerste buitenlandse club van Ronald was FC Barcelona, onder leiding van Louis van Gaal. Daarna vertrok hij naar de Glasgow Rangers. Zijn laatste voetbaljaren speelde hij bij Qatar. In 2007 kreeg Ronald de Boer last van een hernia. Daarna besloot hij te stoppen met voetballen omdat hij geen verdere gezondheidsrisico’s wilde nemen.

Jeugdtrainer en analist

Na zijn eigen voetbalcarrière is Ronald verder gegaan als trainer. Hij trainde het jeugdteam van Ajax. Maar in tegenstelling tot zijn broer Frank lijkt Ronald de Boer geen hoofdtrainerschap in het betaald voetbal te ambiëren. Ook is hij veelvuldig te zien op tv, als analist voor wedstrijden van het Nederlands Elftal, de Eredivisie en Europees voetbal.

Familieman

Ronald was getrouwd met kapster Sharon. Ze zijn vervolgens gescheiden en ze hebben drie dochters samen. Hij heeft inmiddels een relatie met Suze van Rozelaar. Samen hebben ze twee dochters en een zoon.