Hans Kraaij junior was als voetballer een Pietje Bel, als presentator maakt hij echter serieus carrière. Met dank aan zijn vrouw Sophie Nuijten, met wie hij al jarenlang een relatie heeft.

Dat mag een prestatie van formaat genoemd worden, want Kraaij jr stond altijd bekend als rokkenjager pur sang. Relatie of geen relatie, getrouwd of niet getrouwd: Kraaij kreeg geen genoeg van het vrouwelijk schoon. Over zijn roerige liefdesleven stelde hij in Nieuwe Revu: ,,Ik was altijd maar op pad, altijd maar op jacht. Altijd maar op zoek naar nóg mooier, nóg lekkerder, nóg spannender. Ik heb er ook van genoten. Bij mij was het gras bij de buurvrouw altijd een stuk groener dan thuis. Maar ik heb wel genoten, ja. Ik heb ook niet echt spijt. En volgens mij heb ik niet al te veel mensen verdriet gedaan. Ik heb twee ex-vrouwen. Tegen hen zeg ik ook altijd: ‘Het is honderd procent mijn schuld dat we uit elkaar zijn gegaan’. Daarin heb ik wel gefaald, ja. Als je twee kinderen op de wereld zet, en je ziet ze zo weinig…”

Dolle Duikavond

Met Sophie Nuijten, waarmee hij in 2006 is getrouwd, is alles anders. De Belgische schone heeft hem getemd, al wekt de presentator vaak de indruk dat hun liefdesleven alles behalve saai is. Hans Kraaij junior liet Nederland kennismaken met de Dolle Duik Avond en verkondigde dan live in Voetbal Inside: ,,Ga maar vast klaarliggen schat, want ik kom er weer aan.” Sindsdien staat het bedrijven van de liefde voor voetballiefhebbers gelijk aan de dolle duikavond.

Hans Kraaij junior timmert, met dank aan vriendin Sofie, ook aardig aan de weg als voetbaltrainer. Hij werkte met – over het algemeen aardig succes – bij Ophemert, FC Lienden, SVZW, DOVO en JVC Cuijk. Hij kreeg de mogelijkheid om in het betaald voetbal aan de slag te gaan, onder meer bij De Graafschap, maar liet die lopen omdat het lastig te combineren is met zijn werk voor FOX Sports, Ziggo Sport en Voetbal Inside.

Spelerscarrière

Als speler kwam Kraaij junior onder meer uit voor AZ, het Canadese Edmonton, Excelsior, het Amerikaanse San Jose Clash, HFC Haarlem, NAC, het Engelse Brighton, RKC Waalwijk, Helmond Sport, FC Eindhoven, De Graafschap, FC Dordrecht, Telstar, FC Den Bosch en het Belgische St Niklase SK. De laatste jaren van zijn carrière werd de spijkerharde verdediger vaak geteisterd door slijtage en blessureleed. Zijn manier van spelen, druistig en snoeihard, deed zijn vader wijlen Hans Kraaij sr, geprezen trainer, vaak gruwen. 

Privéleven

Bovendien kende hij privé een roerige periode, nadat vrouw Sophie werd getroffen door een hersenbloeding met verlammingsverschijnselen. ‘Hansie Hansie’ steunde haar en zag haar herstellen. Sophie Nuijten werkte als model en daarnaast ambassadeur van Nederland Positief, net als Yolanthe Cabau van Kasbergen en Gigi Ravelli. Het koppel woont in een fraaie woonboerderij in Ophemert, die echter wel al eens werd getroffen door een brute inbraak. Het stel bleek niet verzekerd, wat een dure les was.

Gelukkig hoeven Hans Kraaij junior en zijn Sophie Nuijten niet op een houtje te bijten. De tv-klussen bij Voetbal Inside, FOX Sports (onder andere De Tafel van Kees) en Ziggo leveren goed geld op. Dat is ook wel nodig, omdat Kraaij twee ex-vrouwen te onderhouden heeft. Sophie doet zijn management.