Cristian Willaert is een sportjournalist uit Nederland die vooral actief is als voetbalcommentator. Hij is vooral al lang bekend als één van de vaste stemmen op ESPN en voorlopers FOX Sports en Eredivisie Live. Daarnaast is hij echter ook op andere manieren actief bij de zenders. Zijn loopbaan in de journalistiek is bovendien al bijna 20 jaar onderweg. Hij is ook op andere zenders actief geweest voor hij vast aan de slag ging bij de betaalzender als commentator. Ook is hij in talkshows en podcasts te horen tegenwoordig.

Ontwikkeling als journalist

Cristian Willaert heft gestudeerd aan Nyenrode Business University. In 2002 kwam hij echter al bij AT5 in de sportjournalistiek terecht. Bij die plaatselijke zender uit Amsterdam was hij drie jaar als sportverslaggever actief. Daarna maakte hij de overstap naar Eyeworks Media. Via die werkgever was hij onder andere actief voor Talpa en RTL. Op die zenders deed hij verslag en commentaar van wedstrijden in verschillende voetbalcompetities en rondom grote toernooien in de voetbalsport. In 2008 kwam hij als verslaggever en presentator bij eredivisie Live terecht. Een rol die hij nu nog altijd vervuld bij ESPN.

Presentator bij ESPN

Sinds 2008 is hij voor Eredivisie Live, FOX Sports en ESPN actief als verslaggever en presentator. Zo is hij regelmatig te zien in de voor- en nabeschouwing van eredivisiewedstrijden, voornamelijk vanuit het stadion. Ook is hij soms in de studio als presentator aanwezig. Dit doet hij ook voor andere programma’s op de zender. Zo leidt hij zo nu en dan de talkshow Voetbalpraat en is hij één van de presentatoren van het sportnieuwsprogramma ESPN Vandaag.

Podcasts en internetshows

Cristian Willaert is ook regelmatig te gast in nieuwe media. Zo is hij te zien in talkshows op YouTube zoals FC Afkicken en EK Daily. Daarnaast is hij ook vaak te horen in podcasts. Dit is niet alleen het geval voor podcasts die door andere mediapartijen worden gemaakt. Ook in de podcasts voor ESPN is hij vaak te horen. In die rol is hij dan vaak eerder als analist dan als presentator of verslaggever te horen.