Vincent Schildkamp is een voetbalcommentator uit Nederland. Hij werkt bij ESPN, de zender die voorheen bekendstond als FOX Sports en daarvoor als Eredivisie Live. Voor die zender doet hij onder andere commentaar bij wedstrijden, verslag rondom wedstrijden presenteert hij zo nu en dan programma’s. Hij was eerder ook al actief voor andere zenders in Nederland op het gebied van sportcommentaar. Zo was hij in het verleden onder andere op Omroep West te zien en te horen.

Sinds 2013 op FOX

Vincent Schildkamp is sinds 2013 onderdeel van het team van FOX Sports en inmiddels ESPN. In het begin was hij vooral als commentator te horen, maar al snel werd ook de presentatie rondom wedstrijden in zijn handen gegeven. Daarnaast werd hij één van de vaste gezichten van het dagelijkse sportnieuwsprogramma FOX/ESPN Vandaag. Ook schuift hij regelmatig aan in de talkshow van de zender, Voetbalpraat. Zo is hij dus meerdere malen per week actief voor de zender en houdt hij zich met verschillende kanten van de sport bezig.

Activiteiten buiten de sportjournalistiek

Schildkamp is ook bekend vanwege activiteiten buiten de sportjournalistiek. Zo was hij in het verleden amateurvoetballer bij de grote Haagse vereniging HBS. Daarnaast is hij triatleet. In die hoedanigheid doet hij onder andere aan events mee die gericht zijn op liefdadigheid en goede doelen zoals bijvoorbeeld Kika. Ook mag hij graag hardlopen en meedoen aan wedstrijden zoals de KiKa Extreme Challenge.

Andere weetjes over Vincent Schildkamp

Vincent Schildkamp schreef met enkele andere mensen ook een boek over HBS. Dit boek werd uitgegeven ter ere van het 125 jarig bestaan van de club. Naast zijn vaste werk voor ESPN is hij ook regelmatig te gast in andere sportjournalistieke programma’s op radio en tv en is hij ook te horen in podcasts, zowel van ESPN als van andere partijen waar hij als gast komt.