Maarten Wijffels is een sportjournalist die al een lange loopbaan achter de rug heeft, maar nog altijd actief is. Hij was in zijn jonge jaren actief als journalist voor het voetbalblad Voetbal International. Hij vergaarde echter vooral beroemdheid als journalist in de krantenwereld. Hij is sinds 2001 actief als journalist voor Algemeen Dagblad. Hij is echter ook regelmatig in andere bladen en kranten te lezen. Hij volgt voornamelijk het Nederland Elftal, maar doet ook het nodige met betrekking tot de eredivisie.

Loopbaan van Maarten Wijffels

De loopbaan van Maarten Wijffels begon in 1998. Toen werd hij aangenomen als journalist bij Voetbal International. Bij het blad zou hij drie jaar actief blijven als schrijver van artikelen en interviews. Daarna zou hij de overstap maken naar Algemeen Dagblad. Sindsdien is hij niet meer veranderd van werkgever. Tot op de dag van vandaag schrijft hij nog altijd voor de ochtendkrant. Ook maakt hij podcasts en is hij af en toe in televisie-items op de website van de krant te zien. Als watcher van Oranje en verschillende clubs volgt hij vooral het Nederlands voetbal.

Optredens bij andere media

Wijffels is ook op andere plekken in de media te zien. Zo is hij regelmatig te gast in verschillende programma’s van FOX Sports, en tegenwoordig ESPN. Ook is hij zo nu en dan te gast in sportprogramma’s en podcasts van regionale media zoals Het Brabants Nieuwsblad en RTV Rijnmond. Daarnaast is hij ook te horen in podcasts van verschillende aanbieders. De insteek van alle programma’s, items en podcasts is wel altijd voetbal. Wijffels is niet te horen of zien als het over andere soorten sporten gaat.

Mening van Johan Derksen

Maarten Wijffels is ook bij een deel van het Nederlandse publiek bekend vanwege de mening van Johan Derksen. Derksen was hoofdredacteur van Voetbal International in de tijd dat Wijffels er journalist was. De hoofdredacteur denkt hier niet met goede gevoelens aan terug en laat dit dan ook regelmatig horen in de programma’s waarin hij te zien en te horen is. Wijffels is zelf niet ingegaan op de verwijten en opmerkingen van Derksen en is ook nooit te gast in de programma’s waarin Derksen deze mening laat horen.