Mike Verweij is een sportjournalist in Nederland die vooral bekend is van zijn werk voor ochtendkrant de Telegraaf. Verweij is al twintig jaar actief voor de krant en volgt vooral Ajax Amsterdam op de voet. De journalist staat erom bekend veel primeurs te hebben als het om de Amsterdamse club gaat en wordt dan ook regelmatig door anderen geraadpleegd op het moment dat er iets speelt bij de club. Hij staat bekend als een echte primeurjager die vaak succes heeft. Voordat hij bij de krant terechtkwam had hij ook al een lange tijd voor andere kranten gewerkt.

Begonnen aan studie rechten

Mike Verweij studeerde in zijn jonge jaren Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Daar stopte hij na twee jaar mee. Op dat moment werkte hij ook al als freelance journalist voor Noord-Hollands Dagblad. Bij die krant is hij van 1989 tot 2000 actief geweest. Na te zijn gestopt met zijn studie werd hij fulltime journalist. Hij werkte onder andere voor de Echo. Hij kwam ook in dienst bij De Telegraaf in 2002. Daar werkt hij sindsdien als voetbalverslaggever, met een enkele keer een uitstap naar andere sporten.

Podcast en internet televisie

In tegenstelling tot veel collega’s in de journalistiek, is Mike Verweij wat minder vaak te zien en te horen in programma’s en podcasts van andere mediabedrijven. Wel is hij steeds vaker te zien en te horen in de verschillende uitingen van De Telegraaf. Zo is hij vaak in de podcast Kick-Off van de krant te horen. Ook verschijnt hij vaak in online televisie-items die op de website van de krant verschijnen. Zowel in de podcast als op de website wordt hij vooral als gast gevraagd om analyses en verslag over Ajax te doen.

Verweij kent niet louter fans. Hoewel hij onmiskenbaar één van de best ingevoerde voetbaljournalisten van Nederland is, was bijvoorbeeld Marcel van Roosmalen minder enthousiast over zijn werk en artikelen. Van Roosmalen noemde hem ,,de frikandel onder de sportjournalisten.” Verweij reageerde verder niet op die kwalificatie en schrijft gewoon door met primeurs en toonaangevende verhalen over Ajax en Oranje.

Biografie van Patrick Kluivert

Mike Verweij is ook actief als schrijver van boeken over de voetbalsport. Zijn bekendste werk is de biografie van Patrick Kluivert waaraan hij samen met de voormalig voetballer en huidige trainer werkte. Dit boek is nog altijd ook te verkrijgen.