Pien Meulensteen is een jonge en succesvolle sportpresentator. Doordat ze is opgegroeid in een voetbalgezin, heeft ze al sinds jongs af aan veel meegekregen over de voetbalwereld. Deze fascinatie is tot de dag van vandaag nog steeds niet weggegaan. Ze heeft er zelfs haar carrière van gemaakt. Haar carrière is voornamelijk gericht op het Verenigd Koninkrijk, maar het is in de laatste jaren ook steeds meer gaan groeien in Nederland.

Waar is Pien Meulensteen bekend van?

Pien Meulensteen is een verslaggever, sport presentator en commentator binnen de voetbalwereld. Op dit moment werkt ze voor BBC Sport, Sky Sports, CBS en Radio 5 Live. Door haar relatief jonge leeftijd en snel groeiende carrière heeft ze veel populariteit gewonnen. Ze co-presenteerde bijvoorbeeld de 2022 World Cup toernooien, heeft verslag mogen doen over Cristiano Ronaldo tijdens de terugkeer naar Old Trafford en ze heeft verschillende verslagen gedaan voor IMG Premier League Productions. Het is zeker te stellen dat ze in de afgelopen jaren keer op keer heeft bewezen waarom ze haar plek als verslaggever heeft verdiend in deze nog door mannen gedomineerde wereld. Toch gaf ze bij Jinek aan soms nog steeds het gevoel te hebben niet serieus genomen te worden. Naast haar carrière in het Verenigd Koninkrijk, is ze ook regelmatig in Nederland te vinden. Tijdens de Cup-finale in 2021 werkte ze bijvoorbeeld voor Ziggo Sports, de Nederlandse sportzender. Hier was Pien verantwoordelijk voor de interviews voor en na de wedstrijden. Deze interviews deed ze zowel in het Nederland als in het Engels uitstekend. Ook had ze de eer om het eerste interview met Erik ten Hag te hebben als trainer van Manchester United.

Hoe ziet het privéleven van Pien Meulensteen eruit?

Zoals een echte sportpresentator, is Pien Meulensteen vaak te vinden in het voetbalstadion. De presentatrice is daarnaast regelmatig te vinden in talkshows, waar ze haar kennis over haar vakgebied deelt met de kijker. Doordat ze uit een bekende familie komt, namelijk vader René Meulensteen die voetbalcoach is, broer Melle Meulensteen die professionele voetballer is en Joppe Meulensteen is analist/trainer, hebben veel mensen interesse in haar privéleven. Op haar social media is het echter duidelijk dat ze gefocust is op haar werk. Ze deelt voornamelijk werkgerelateerde posts en laat vrij weinig zien van wat er nog meer achter de schermen gebeurd. Zo is niet bekend of ze een relatie heeft en ook niet wie haar partner is. Eerdere perikelen in haar liefdesleven wist ze ook nog uit de media te houden. Wie weet wordt ze in de komende jaren comfortabeler om meer over haar leven te delen dan ze momenteel doet.

Is Pien Meulensteen familie van Rene Meulensteen en Melle Meulensteen?

Veel mensen willen weten hoe deze jonge meid zo snel een succesvolle carrière heeft opgebouwd binnen een industrie die voornamelijk gedomineerd is door mannen. Ondanks dat ze deze plek heeft verdiend door haar talent en harde werk, is dit een industrie waar ze zich al vanaf jongs af aan in bevond. Haar vader, René Meulensteen is namelijk een bekende voetbaltrainer. Op jonge leeftijd is ze verhuisd naar Qatar, waar haar vader destijds trainer was van een lokaal voetbalteam. Na vier jaar verhuisde ze niet terug naar Nederland, maar juist naar het Verenigd Koninkrijk. Door haar Nederlandse achtergrond en haar jeugd in het Verenigd Koninkrijk, spreekt ze momenteel zowel vloeiend Nederlands en Engels. Dit komt uiteraard goed van pas in de internationale voetbalwereld. Ze heeft de First Class Honours-graad in Broadcast Journalism in de Universiteit van Salford behaald en heeft tijdens haar studieperiode al meegeholpen aan verschillende lokale sportevenementen.