Nee. Over rozen is de nog prille loopbaan van Myron Boadu niet altijd gegaan. De gulle lach na opnieuw een doelpunt verbloemt wat dat betreft veel. Vooral blessureleed wierp de nog steeds piepjonge aanvaller (van 14 januari, 2001) al twee keer ver terug. Hoe ver was hij geweest zonder die twee zware blessures?

Seizoen 2016/2017

Myron Boadu maakt deel uit van Jong AZ. Het team van trainer Martin Haar speelt in de Tweede Divisie met maar één doelstelling: kampioen worden. Dan namelijk promoveert Jong AZ naar de Keuken Kampioen Divisie. Het wordt een bijzonder seizoen voor Boadu, al snel een gevreesde aanvaller op het derde niveau van Nederland. Natuurlijk dacht Boadu na het uitreiken van de kampioenschaal terug aan zijn jeugd en aan het feit dat Ajax hem ooit te licht achtte om iets toe te voegen aan de jeugdopleiding van die club. Gelukkig zagen de jeugdtrainers van AZ wel wat in de explosieve en gemakkelijk scorende spits. Zijn voorlopige beloning: de schaal in de Tweede Divisie.

Seizoen 2017/2018

Zijn sterke optreden in de Tweede Divisie is ook binnen AZ niet onopgemerkt gebleven. Boadu wordt overgeheveld naar de A-selectie van de club in Alkmaar. Het wordt echter een seizoen dat voor de spits vooral in het teken staan van revalideren. Boadu ligt er vrijwel het gehele seizoen uit met een ernstige knieblessure. De knop gaat om, de focus ligt alweer op volgend seizoen.

6 mei, 2018

Eindelijk. Myron Boadu debuteert voor AZ in de laatste wedstrijd van het door de knieblessure verder verloren seizoen. AZ speelt op eigen veld tegen PEC Zwolle. Boadu komt binnen de lijnen voor Mats Seuntjens. AZ wint met 6-0. Boadu scoort niet.

12 augustus, 2018

AZ neemt het op tegen NAC Breda. AZ speelt als de bekende kat met de muis in de vorm van de ploeg uit Breda. Na precies 42 minuten krijgt Boadu de bal om vervolgens doeltreffend uit te halen. Het blijkt een historische treffer. Door de goal is de aanvaller met een Ghanese moeder de jongste doelpuntenmaker ooit namens de club uit Alkmaar.

16 september, 2018

Myron Boadu is in bloedvorm. Hoewel nog piepjong laat hij de Nederlandse verdedigers er uit zien als houten klazen. AZ speelt thuis tegen Feyenoord als hij zijn bewaker Eric Botthegin opnieuw te vlug af is en richting doel opstoomt. De tackle van de Braziliaan is lomp, de schade groot. Myron Boadu breekt zijn enkel. Pas op 22 april 2019 is hij terug. AZ speelt dan opnieuw tegen Feyenoord.

Explosief maar minder verfijnd

Daarna debuteert Boadu al snel voor Oranje. Zijn debuut tegen Estland (19 november 2019) luistert hij op met een treffer. Na een assist van maatje Calvin Stengs prikt de dolblije aanvaller de 5-0 binnen. Boadu speelt de tweede helft. Hij lost in de rust Memphis Depay af. Met zijn treffer bleek Boadu de eerste speler die in de 21e eeuw geboren werd en scoorde voor Oranje. Ondertussen is Boadu zichzelf aan het ontdekken. De techniek is niet altijd even fijn, de explosiviteit is imponerend. Geef Boadu wat ruimte en je vindt niet snel een betere aanvaller. In de kleine ruimte echter, wil er nog wel eens een bal van de voet springen. Myron Boadu heeft echter het karakter en de mentaliteit van een winnaar, zo bewees hij tijdens de revalidaties van de twee zware blessures. En dus komt het met Myron Boadu ongetwijfeld allemaal dik in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *