Danny Makkelie is een bekende Nederlandse politieagent en (internationaal) voetbalscheidsrechter. Hij werd geboren in Willemstad in 1983.

Begin carrière als scheidsrechter

Makkelie begon zijn carrière als scheidsrechter al op 10-jarige leeftijd bij jeugdteams. Toen hij 16 jaar was begon hij als gediplomeerd KNVB-scheidsrechter. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij als scheidsrechter in het betaalde voetbal. In 2009 maakte hij zijn debuut in de eredivisie in een wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. In 2010 werd hij door de KNVB voorgedragen op FIFA-scheidsrechter te worden. Hij werd door de UEFA toegelaten en hij was hiermee de jongste FIFA-scheidsrechter van Nederland.

Belangrijke wedstrijden

In 2014 debuteerde Makkelie in een wedstrijd tussen Chelsea FC en NK Maribor. Hiermee was Makkelie de jongste scheidsrechter in de UEFA Champions League. In 2008 was Makkelie scheidsrechter in de halve finale van de Kings Cup in Saoedi Arabië. Deze wedstrijd was de eerste wedstrijd met online video arbitrage en hiermee had Makkelie dus een echte primeur te pakken. Makkelie heeft veel belangrijke wedstrijden in zijn carrière gefloten, zoals de kwartfinale van de UEFA Champions League tussen AS Roma en Barcelona in 2018, de finale van de UEFA Europa League tussen Internazionale en Sevilla FC in 2020 en de halve finale van het EK 2020 tussen Engeland en Denemarken in 2021.

Carrière als politieagent

Makkelie is niet alleen een scheidsrechter, maar hij is ook werkzaam als inspecteur van politie bij de Nationale Politie Eenheid van Rotterdam. Hij combineert deze parttime baan met zijn werk als scheidsrechter van betaald voetbal, zowel in Nederland als bij Europese wedstrijden.