Devyne Fabian Jairo Rensch is zijn volledige naam. Rensch is een Nederlandse voetballer en speelt bij Ajax als verdediger. Dit is Devyne Rensch in een notendop. 

Jeugd Devyne Rensch

Rensch begon zijn voetbal carrière bij de jeugd van VV Unicum en Ajax. In deze periode werd hij ook geselecteerd voor Nederlandse vertegenwoordigende jeugdelftallen dus kun je kunt wel zeggen dat hij een geboren talent is. Hij begon bij Ajax onder 19 in het seizoen van 2019/20. Rensch had nog nooit voor het Jong Ajax gespeeld toen hij in de voorbereiding op het seizoen van 2020/21 als mocht spelen bij het eerste elftal van Ajax. Toen de eerste helft van het seizoen aanbrak was hij wel officieel onderdeel van het eerste elftal maar speelde hij alsnog wedstrijden mee met Jong Ajax. Zijn snelle vlucht naar de top werd dan ook geprezen want hij kreeg in 2020 de Abdelhak Nouri trofee uitgereikt voor het grootste talent van de jeugdopleiding van het seizoen 2019/2020. 

Vaste waarde bij Ajax

Op zeventienjarige leeftijd maakte Rensch zijn debuut in 2020 als invaller in de Eredivisie en dat is natuurlijk een enorme eer geweest voor zo’n jonge knaap. Hij was invallen in een wedstrijd tegen FC Emmen. Een paar maanden later volgde zijn debuut als basisspeler. Tijdens de wedstrijd tegen Lille OSC in de UEFA Europa League maakte hij weer zijn debuut in 2021. Hij kreeg langzamerhand steeds meer speeltijd als rechtsback. Dit kwam ook deels door de blessures van zijn concurrenten. Maar daarmee kon Rensch zich wel bewijzen als vaste waarde voor Ajax tijdens de tweede seizoenshelft. Door Vitesse in de bekerfinale te verslaan won Rensch zijn eerste prijs samen met Ajax. Dat was dus het landskampioenschap. 

Naast zijn carrière bij Ajax wist Rensch ook goed met de bal om te gaan bij de Nederlandse jeugdelftallen. Hij maakte daar deel uit van de selectie die in 2019 het EUFA Ek onder 17 won. In 2021 mocht Rensch debuteren in het Nederlands elftal onder 21 tijdens de halve finale van het EUFA EK onder 21. Helaas verloor Jong Oranje deze wel. 

Vaders advies

Dat Rensch kan goed kan voetballen heeft hij niet van een vreemde. Zijn vader, Achmed Kandhai, speelde namelijk ook een tijd op hoger niveau. Hij speelde namelijk eind jaren negentig twee seizoenen lang profvoetbal bij FC Twente maar ook Heracles Almelo. Rensch zijn vader redde het uiteindelijk niet ondanks dat hij erg wijze lessen had gekregen van zijn medespeler Erik ten Hag. Maar zijn hoop is nu natuurlijk gevestigd op zijn zoon. Daarom geeft hij ook het advies van ten Hag maar al te graag door: “Ik zeg tegen Devyne: jouw belangrijkste doel is die bal. Dat moet jouw vrouw zijn. Zo is het mij ook geleerd door Erik ten Hag en Fred Rutten”, vertelt hij aan De Telegraaf. Bij Kandhai zelf kwam namelijk de boodschap niet over, concludeert Kandhai: “Je weet hoe dat gaat. Ik lag goed in de markt bij de vrouwen. Er waren altijd vrienden op bezoek en ik zat meerdere avonden in de week in de stad. De verleidingen waren groot. Er was geen rem. Ik had niet het besef wat ik aan het verliezen was.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *