De Nederlandse Joey Veerman komt uit Volendam en is profvoetballer. Hij speelt doorgaans als middenvelder en speelt nu bij sc Heerenveen. Dit is Joey Veerman in een notendop. 

Begin in eigen dorp

Veerman komt uit een echte handbalfamilie maar zijn interesse lag duidelijk meer bij voetbal. Net zoals veel andere voetballers komt Veerman uit het vissersdorp Volendam. Op zijn veertienjarige leeftijd begon de jonge Veerman met voetballen bij RKAV Volendam. Na twee jaar maakte hij al de overstap naar de jeugdopleiding van FC Volendam. In 2015 werd zijn eerste profcontract tevoorschijn gehaald waardoor hij tot 2017 aan de club verbonden was. In de tussen tijd heeft hij duidelijk laten zien wat hij in petto heeft. In het seizoen van 2016/2017 werd Veerman ingedeeld bij de selectie van Jong FC Volendam. In de maand september van 2016 mocht Veerman dan eindelijk voor het eerst bij de selectie worden geplaatst van het eerste elftal tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Hij groeide vanaf dat moment uit tot een vaste waarde voor het team. Een aantal maanden later werd daarom ook zijn contract verlengd tot ongeveer 2020. Zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal kwam iets later, in januari 2017 tijdens een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Een aantal maanden later kreeg Veerman de eer om uitgeroepen te worden grootste talent van de derde periode.

De volgende stap

In 2019 verliet Veerman zijn oude vertrouwde Volendam om vervolgens een contract te tekenen bij sc Heerenveen. Zijn naamgenoot Henk Veerman was de laatste speler die exact dezelfde stap had gemaakt in 2015. Daarom koos Joey ook hetzelfde rugnummer 20 als die van Henk Veerman. Zijn debuut in de Eredivisie kwam slechts twee dagen later tijdens een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een week later volgde nog een debuut voor de Volendammer. Hij mocht toen spelen in de basis tegen Ajax. Naar aanleiding van zijn goede spel tegen AZ werd Veerman benoemd tot speler van de week door Voetbal International. 

Oranje

Het talent van Veerman werd ook gezien door Jong Oranje. Erwin van de Looi riep Veerman op voor Jong Oranje in 2019. Hij zat toen in de eerste instantie niet bij de eerste selectie maar werd naeen paar blessures van de andere spelers toch opgeroepen. Helaas kreeg Veerman zelf ook last van een blessure, onderbeenklachten, en moest hij daardoor de EK-kwalificatiewedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Veerman zei ook later: “Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen”, vertelt de middenvelder van Heerenveen. ,,Maar vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperioden voorlopig anders besteden. Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen. Ik focus mij de komende tijd op Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen.”

Een gewilde speler

De fans van Heerenveen zijn duidelijk wel gesteld op de Volendammer. Er is inmiddels veel belangstelling voor de jonge voetballer. Maar de Heerenveen fans willen hem echter nog niet laten gaan. Daarom probeerden zij de transfer tegen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *