Steven Berghuis is geboren en getogen in Apeldoorn en is een Nederlandse voetballer. In het veld zal jij hem doorgaans rechtsbuiten zien spelen. In 2021 tekende hij een contract bij Feyenoord en in 2016 debuteerde hij in het Nederlands Elftal. 

Jeugdjaren

Berghuis heeft inmiddels bij best wel wat clubs mogen spelen, maar zijn carrière begon bij WSV in de hoofdklasse. Daar speelde hij op vijftienjarige leeftijd. Hij heeft zijn voetbaltalent niet van een vreemde want zijn vader, Frank Berghuis, was linksbuiten en debuteerde op dezelfde leeftijd. Vlak na het debuut van Steven Berghuis ging hij door naar de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. Die opleiding fuseerde in 2009 met die van FC Twente. Je kan nu wel raden waar dit heen gaat want in 2011 kon Berghuis was hij helemaal klaar gestoomd en dan eindelijk debuteren bij Jong FC Twente in het eerste elftal. Niet veel later werd Berghuis ook doorgeschoven naar de eerste selectie van FC Twente en kreeg hij een nieuw contract tot medio 2014. Hij won later ook zijn eerste prijs bij FC Twente. 

Verhuur

Er moest natuurlijk wel worden gedacht aan de ontwikkeling van de rijzende ster. Daarom werd er in 2011 besloten dat het goed voor Berghuis was om hem uit te huren aan andere clubs. Hij werd dan ook aan VVV-Venlo verhuurd. Hij werd daar meteen in de basisopstelling opgenomen. Door het regelmatige spelen wist Berghuis zich in de play-offs van de Eredivisie te handhaven. 

AZ

Berghuis was natuurlijk inmiddels erg ontwikkeld waardoor er steeds meer belangstelling voor het kwam. In 2012 kwam FC Twente daarom tot overeenstemming met AZ over de transfer van Berghuis. Hij tekende daar een vijfjarig contract bij de club. Daar heeft Berghuis dan ook veel succes gekend aangezien hij meer dan zeventig competitiewedstrijden heeft gespeeld bij de club waaronder in de finale van de KNVB Beker. Een finale die AZ dan ook heeft gewonnen in 2012/13. 

Watford

In 2015 ging Berghuis even over de grens. Hij tekende namelijk een contract tot medio 2019 bij de Engelse club Watford. Die club was in het voorafgaande seizoen gepromoveerd naar de Premier League. Hij kwam echter wel in het eerste seizoen slechts in negen competitiewedstrijden terecht als invaller. In 2016 verhuurde de Engelse club Berghuis echter aan Feyenoord, die hem maar al te graag wilde hebben. Daar nam hij een belangrijk deel aan het behalen van de vijftiende landstitel uit de clubgeschiedenis. Dat maakte natuurlijk wel heel erg indruk op Feyenoord. De club lijfde hem namelijk officieel in op 31 juli 2017. 

Na een paar sterke jaren bij Feyenoord maakte Berghuis de pikante overstap naar Ajax. Dat leverde hem een hoop boze reacties vanuit het Legioen op.

Privéleven van Berghuis

Wellicht heeft de goede prestaties van Berghuis te maken met het feit dat hij hals over kop verliefd is. Hij heeft namelijk een relatie met Nadine Bamberger. Zijn schoonvader is dan de eigenaar van Kroonenberg Groep (en geldschieter van Almere City FC). Daarnaast is Berghuis ook zelf vader. Op 21 februari 2-19 is namelijk zijn eerste dochtertje Joy geboren. Een lief gezin geeft je natuurlijk ook super veel motivatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *