Diego Pablo Simeone is een Argentijns voormalig profvoetballer. Hij is momenteel voetbaltrainer. Dit is Diego Simeone in een notendop. 

De voetbalcarrière van Diego Simeone

De loopbaan van Simeone als profvoetballer begon in 1987. Hij speelde toen bij Vélez Sársfield. Hij ging als middenvelder drie jaar later door naar Europa, om als profvoetballer op Europees niveau te gaan spelen. Hij begon in 1990 bij Pisa Calcio. Daar bleef hij twee seizoenen waarna hij vervolgens naar de Spaanse club Sevilla FC verkaste. In 1994 kwam hij terecht bij Atlético Madrid. Daar groeide hij uit tot een zeer geliefde speler bij de Spaanse club. Simeone bezat een fanatiek spel. Zo won hij super snel de harten van de ultra’s. Samen met zijn elftal werd hij daarvoor ook beloont want hij won in het seizoen van 1995.1996 de landstitel en de nationale beker. Simeone had een groot aandeel in die winst aangezien hij als middenvelder twaalf goals had gemaakt in de competitie. Hij was een succes bij Atlético Madrid. Maar uiteindelijk in 1997 vertrok hij weer naar Italië om te gaan spelen voor Internationale en Lazio Roma. Maar ook hier werd hij een succes want hij veroverde in 2000 de landstitel met de Romeinse club. Simeone keerde in drie jaar later weer terug naar Atlético Madrid. Hij keerde echter na anderhalf seizoen weer terug naar Argentinië nadat hij veertien jaar in de Europese top had gespeeld. In Argentinië ging hij spelen voor Racing Club de Avellaneda. Simeone speelde ook in het nationale elftal van Argentinië. Hij nam deel aan de WK’s van 1994, 1998 en 2002. In Atlanta won hij in 1996 ook nog eens een zilveren medaille op de Olympische Spelen. 

De trainerscarrière van Simeone

Iemand die zo’n succesvolle voetbalcarrière heeft gehad moet ook wel een goede trainer worden. Althans dat is was Simeone waarschijnlijk ook zelf dacht. In 2006 was het voor hem zo ver dat hij ging stoppen met zijn carrière als profvoetballer. Hij besloot toen om als coach aan de slag te gaan. Dit deed hij voor het eerst bij zijn laatste voetbal club; de Racing Club. Trainer Fernando Quiroz werd toen ontslagen omdat de Racing Club in 2006 slechts aan de Clausura 2006 was begonnen met een gelijkspel en twee wedstrijden die ze hadden verloren. Later vroeg de clubleiding aan Simeone of hij de technische leiding in handen wilde nemen van Racing Club. Simeone aanvaardde dit aanbod. Hierdoor kwam er een einde aan zijn spelerscarrière. Hij stapte echter in mei 2006 zijn alweer op. Hij had een conflict gehad met de clubleiding en wilde niet meer de coach zijn van Racing. Twee jaar later begon hij als coach van River Plate tot november 2008. Daarna werd hij coach bij San Lorenzo maar daar vertrok hij ook alweer in 2010. Hij ging namelijk weer terug naar Italië waar hij als coach kon beginnen bij Catania om vervolgens weer terug te gaan naar Argentinië bij de Racing Club. Daar nam hij echter al snel ontslag in 2011. Hij werd namelijk drie dagen later al aangesteld als opvolger van Gregorio Manzano bij de clubs vaan Simeone zo succesvol was; Atlético Madrid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *