Van 14 juni tot 14 juli 2024 wordt alweer voor de 17e keer het Europees Kampioenschap georganiseerd. Dit keer is Duitsland het organiserende land en dat betekent voor Nederlanders die graag het EK willen bijwonen, dat men niet ver hoeft te reizen om de unieke sfeer van het EK te ervaren. In dit artikel lees je wanneer de kaartverkoop start en hoe je aan tickets voor het Nederlands Elftal kunt komen.

De kwalificatiewedstrijden voor het toernooi worden gespeeld tussen maart 2023 en september 2023. In maart 2024 volgt dan nog de play-offs waar de laatste deelnemers zich kunnen plaatsen voor EURO 2024.

De kaartverkoop voor het bijwonen van wedstrijden op het EK, en dus ook van het Nederlands Elftal, begint eind december 2023, nadat de loting voor het speelschema is geweest. Je kunt vervolgens op twee officiële manieren aan kaarten komen: via het ticketportal van de UEFA en via de KNVB.

Voor Nederlandse voetbalfans is de KNVB-fansite Ons Oranje de officiële site voor kaartjes voor het toernooi en andere internationale voetbalwedstrijden. Ook de supportersclub van het Nederlands elftal heeft kaarten beschikbaar. Wie nog geen lid is van OnsOranje of de supportersclub Oranje moet dus eerst een lidmaatschap aangaan.

Wat kost een ticket voor het EK 2024?

De prijzen van tickets op het EK 2024 in Duitsland zijn nog niet bekendgemaakt, maar de afgelopen jaren leert dat deze waarschijnlijk tussen 25 euro en 500 euro per ticket zullen bedragen. Voor bedrijven en sponsoren zijn daarnaast nog geheel verzorgde arrangementen beschikbaar. Je kijkt dan vanaf luxe plaatsen naar topvoetbal, voorzien van een hapje en een drankje, een diner en vaak een nabeschouwing en borrel waar een bekende oud-voetballer een wedstrijdanalyse verzorgt.

Vakantie combineren met een bezoek aan Euro 2024 in Duitsland

Duitsland is letterlijk naast de deur en het EK  wordt gespeeld tijdens de vakantieperiode. Dat zal ongetwijfeld betekenen dat er een grote vraag zal zijn naar toegangskaarten, zowel voor wedstrijden van het Nederlands Elftal als de wedstrijden van andere deelnemende landen. Het EK combineren met je vakantie naar Duitsland is natuurlijk helemaal zo gek niet, mits je een toeristische bestemming kiest in de buurt van een van de stadion.

De UEFA heeft ook kaarten beschikbaar voor het EK 2024 en die zijn rechtstreeks te koop via de officiële website van het toernooi. Daarnaast kun je doorgaans ook kaarten kopen bij Viagogo, een online marktplaats voor allerlei soorten sporttickets.

Welk team je ook steunt, het EK 2024 zal zeker een geweldige ervaring voor iedere voetballiefhebber worden. Met de juiste voorbereiding en een vroege aankoop van tickets kun je ervoor zorgen dat je de kans niet mist om een historische gebeurtenis in het voetbal mee te maken.