In “Meesterbrein” worden de visie en het levensverhaal van Wim Jansen beschreven. Jansen is een mysterie voor velen. Hij vertrouwt maar weinig journalisten met zijn diepste gedachten. In dit boek wordt dan ook niet alleen zijn levensverhaal, maar ook zijn unieke kijk op vele dingen gepresenteerd. Jan Boskamp, Peter Bosz, Robin van Persie en vele anderen komen uitgebreid aan het woord en karakteriseren Jansen met de ogen die alles zagen. Yoeri van den Busken volgt het topvoetbal sinds 1986 op de voet o.a. voor De Telegraaf en Voetbal International. “Meesterbrein” is dan ook zijn negentiende boek.

Deze biografie van Wim Jansen krijgt lovende recensies in o.a. De Volkskrant en Trouw. Trouw schreef: “Woensdag werd in De Kuip Wim Jansen, meesterbrein gepresenteerd. Wie het leest, realiseert zich hoe groot zijn invloed op het voetbal is geweest.” En De Volkskrant: “Meesterbrein, geschreven door Yoeri van den Busken, is óók de titel van het boek om zijn visie. In de laatste hoofdstukken in kernachtige zinnen samengevat door Glenn van der Kraan, tegenwoordig als Head of Coaching werkzaam bij Manchester City.” Je kunt dit bijzondere boek hier eenvoudig en snel bestellen.

Over Yoeri van den Busken
Yoeri van den Busken is sportjournalist, auteur en columnist voor Nederlandse Sport Pers. Andere boeken van Van den Busken zijn De Kist, Jan Jongbloed, De andere kant van het succes en Vader, zoon & voetbal. Meer leuke boeken van Yoeri van den Busken vind je hier.