In het boek ‘Danny Buijs, de ontwikkeling van een bevlogen voetbaljongen’ lees je het verhaal van de 35-jarige plattelandsjongen. Het boek neemt de lezer mee door een wereld vol emotie, passie en vastberadenheid. Zijn carrière begint echter met een tragische gebeurtenis. Danny’s grootvader, op wie hij dol was, komt te overlijden. Niet snel daarna maakt Danny Buijs een keuze op zich die verstrekkende gevolgen zou hebben. Zijn drang om de herinnering aan zijn grootvader te eren en recht te doen aan “zijn cluppie” vv Alblasserdam, drijft hem om zijn dromen na te jagen.

Danny begon zijn echte carrière bij Feyenoord. Al op jonge leeftijd mocht hij spelen bij  het jeugdteam van Feyenoord en in de jaren daarna besteedde hij ontelbare trainingsuren op het trainingscomplex van Feyenoord, Varkenoord. Telkens als hij op het gras stapte, waren zijn ogen gericht op de Kuip, het stadion van Feyenoord.

Toen Feyenoord begin jaren negentig de Nederlandse kampioenstitel won, stond Danny aan de zijlijn van de Coolsingel naar zijn helden te kijken. Vanaf dat moment was zijn droom duidelijk: ooit zelf op het bordes staan en Feyenoord coachen.  Danny’s reis naar de top was niet zonder uitdagingen. Hij kreeg te maken met kritiek en twijfel van sommigen, maar zijn vastberadenheid en onwrikbare geloof in zichzelf stelden hem in staat de top van het Nederlandse voetbal te bereiken. Hij is nu een inspiratie voor alle jonge boerenjongens die ervan dromen het groot te maken.

Danny’s verhaal is een prachtig voorbeeld van wat je met hard werken, passie en toewijding kunt bereiken. Met zijn 35 jaar is hij het levende bewijs dat dromen werkelijkheid kunnen worden – ongeacht waar je vandaan komt.

Je leest vooral veel over de man achter de trainer

Het boek geeft een kijkje in het enerverende leven en vooral bevlogen karakter van deze jonge trainer. Koppig als hij is, komt het regelmatig in conflict met anderen en zichzelf, iets dat schrijver Ferdi Delies uitstekend weet te beschrijven. Delies ziet in Danny duidelijk een trainer met een duidelijke visie, iets dat hij bij veel andere  leeftijdsgenoten die ook voor het trainerschap hebben gekozen, nog wel eens mis. De soms onhandige uitspraken van Danny geven aan dat er nog voldoende is voor de trainer om aan te werken, maar dat dit niets afdoet aan zijn inzichten als trainer. Een prettig boek om te lezen, mede door de anekdotes die beschreven worden en de open en eerlijke manier waarop Danny, zowel als mens als trainer, wordt beschreven.

Het boek ‘Danny Buijs, de ontwikkeling van een bevlogen voetbaljongen’ is via deze link snel, eenvoudig en voordelig te bestellen.