Andy van der Meijde beschreef in zijn eerste boek in 2012 zijn leven als profvoetballer: zijn seksuele escapades, drugsgebruik en een gecrashte loopbaan. Tien jaar later komt zijn tweede boek uit Andy! die over zijn nieuwe leven gaat. Want hij is nu een A-merk en een succesvol media-ondernemer. Schrijver Eddy van der Ley gaat met Andy op zoek naar het ontstaan van de nieuwe Andy. Hij spreekt met mensen als Sjaak Swart, Mitchell Dijks, moeder Agnes, echtgenote Melisa, vriend Tonny en manager Danny. Alle mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in Andy’s leven. Het boek verhuld ook meer over Andy’s moeizame band met zijn dochters uit zijn eerste huwelijk en zijn autistische trekjes. Het is een uniek, feel-good document met veel humor.

Algemeen Dagblad schrijft: “De opvolger heeft een optimistischer ondertoon. Andy! verhaalt over het nieuwe leven van de ex-topvoetballer, die uitgroeide tot een succesvol mediaondernemer. Voor Andy! maakten Van der Meijde en Van der Ley een trip langs mensen die een belangrijke rol vertolken in zijn leven, zoals zijn voetbalvader Sjaak Swart, YouTubevriend Mitchell Dijks, moeder Agnes en echtgenote Melisa. Hij vertelt daarnaast over zijn spirituele kant, de moeizame band met de dochters uit zijn eerste huwelijk en over zijn autistische trekjes. “Dat alles maakt Andy! tot een heus feelgoodboek in ongewisse coronatijden”, zegt Van der Ley, oud-verslaggever van het Algemeen Dagblad. “Vol humor en interactie en met nooit eerder vertelde anekdotes.” En Nieuwe Revu: “Ex-profvoetballer Andy van der Meijde doet in een interview met Nieuwe Revu een boekje open over een kant die je niet zo snel bij hem zou verwachten: zijn spiritualiteit. Zo gelooft Andy dat zijn leven al is uitgestippeld, waardoor hij zich over bijna niets druk hoeft te maken.” Je kunt het boek hier eenvoudig en snel bestellen.

Over Eddy van der Ley
Eddy van der Ley is een auteur, journalist, presentator, theatermaker en communicatie-expert. Hij runt zijn eigen mediabedrijf, heeft 25 jaar lang als verslaggever bij Algemeen Dagblad gewerkt, en heeft meerdere bestsellers. Meer leuke boeken van Eddy van der Ley vind je hier.