Emma Heesters is een Nederlands zangeres en maakt zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers. Ze is inmiddels internationaal bekend door haar YouTube kanaal waar je allerlei bekende cover nummers kunt horen. En in Nederland geniet ze bekendheid door het AVRO TROS programma Beste Zangers.  

Waar is Emma Heesters bekend van?

Als je het over Emma Heesters hebt dan is zij eerder buiten Nederland bekend dan binnen Nederland. Ze heeft namelijk een populair YouTube kanaal waar ze allerlei Engelse hits covert. Met de dag groeit dit YouTube kanaal en ze krijgt veel positieve reacties. De geplaatste covers halen vaak meer dan honderdduizenden views. De meest populaire cover is “Hanya Rindu” met meer dan 13 miljoen views. In 2019 werd Emma Heesters uitgenodigd voor het AVRO TROS programma Beste Zangers. In dit programma worden alleen maar covers gezongen en dat past heel goed bij Heesters. Emma heeft nog geen eigen liedjes en daarom zingen andere artiesten haar favorieten. Ze zingt onder andere covers zoals “Vivo Per Lei”, “El Universo” en “Sex Machine”. Verder zingt ze een cover met Rolf Sanchez genaamd “Pa Olvidarte” waar ze de Spaanse en Nederlandse taal samenbrengen. Het nummer werd een groot succes.

Hoe verloopt de relatie van Wesley Hoedt en Emma Heesters?

Wesley Hoedt en Emma Heesters kregen in 2020 een relatie. Toen de voetballer naar België vertrok, kochten ze samen een huis in Antwerpen. Ondertussen bleef Emma optreden en aan haar eigen carrière werken. In 2022 kwam de relatie onder druk te staan door berichten van juicekanalen dat Wesley Hoedt vreemd zou gaan en zijn vriendin zou bedriegen. Emma Heesters reageerde er op bij RTL Boulevard: “Ja, die juicekanalen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat wij ons daar niet heel erg mee bezighouden. Voor ons zijn het roddels. Wat ik wel kan zeggen is dat wij heel gelukkig met elkaar zijn en heel verliefd zijn. (..) We hebben wel lekker veel tijd voor elkaar, dat vinden we belangrijk. We genieten van het leven. We hebben ook nog geen plannen voor kindjes.” 

Hoe ziet het privéleven van Emma Heesters eruit?

Kijk je naar de Instagram pagina van Emma Heesters dan zie je dat ze inmiddels 1.5 miljoen volgers heeft. Veel foto’s op haar pagina gaan over muziek en optredens. Zo zie je veel foto’s met Emma en een microfoon. Daarnaast zie je foto’s van haar optredens en met BN’ers zoals bijvoorbeeld Louis van Gaal. Ook zie je dat Emma Heesters vaak op vakantie gaat met haar vriend Wesley. Er zijn veel foto’s te bekijken van haar vakanties.  

Hoe verliep de carrière van Emma Heesters?

Emma Heesters is geboren op 8 januari 1996 in ‘s Gravenpolder, Zeeland. Al vanaf kleins is ze bezig met muziek en is haar grote passie. Op achtjarige leeftijd wint Emma het Kinder voor Kinder songfestival met het mooie nummer “100 kleine feestjes”. Toen ze 18 werd startte ze haar eigen YouTube kanaal en plaatst ze cover nummers. Zo zingt Emma onder andere grote hits van Alan Walker, Ariana Grande en Meghan Trainor. De fanbase op YouTube is behoorlijk. Rond haar twintigste leeftijd is Emma meer in Amerika dan in Nederland te vinden. Ze werkt veel in Los Angeles en New York, omdat ze een platencontract heeft bij het bekende Universal Republic Records. Ze werkt daar met de grootste producers en liedjesschrijvers van de wereld en probeert een artiest te worden met een eigen identiteit.    

Met wie nam Emma Heesters duetten op?

2019 is een mooi jaar voor Emma Heesters. Ze reist dan namelijk mee met populaire Amerikaanse coverband Boyce Avenue. Zo staat ze in alle voorprogramma’s tijdens de Europese tour van deze band. Daarnaast brengen Emma en Boyce Avenue een nummer uit genaamd “I Like Me Better” en kan gezien worden als groot succes. Inmiddels heeft het nummer op YouTube meer dan 15 miljoen views. Ook in 2019 deed ze mee met het Nederlandse tv programma Beste Zangers. Het succes is zo groot dat iedereen met Emma wil samenwerken. Zo krijgt ze het voor elkaar om samen met rapper Kevin een nummer op te nemen genaamd “Mooi”. Het is de titelsong van de film ‘De club van lelijke kinderen’. In de film speelt ook bekende artiest Maan mee. En na de Beste Zangers nam Emma met Rolf Sanchez het nummer “Pa Olvidarte” op en gaat het nummer richting de 60 miljoen streams op Spotify. Ze heeft zich met deze hit zich heel goed op de Nederlandse kaart weten te brengen.