De Nederlandse voetbalster Aniek Nouwen werd in 1999 in Helmond geboren. Nouwen speelt momenteel als verdediger voor PSV en ze is onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Voetbalcarrière

Op een jonge leeftijd ontdekte Nouwen al haar liefde en talent voor voetbal. Zo startte ze als 6-jarig meisje bij de voetbalclub SV Deurne. Op haar negende werd Nouwen geselecteerd voor het regioteam en ze zat op een voetbalschool in Lieshout. In 2016 maakte Nouwen de overstap naar PSV waar ze tegenwoordig als verdediger speelt. Nouwen begon met de HBO-opleiding Applied Science nadat ze haar havo-diploma had behaald. Toch vond ze het lastig om het studeren met haar trainingen bij PSV te combineren, dus ze maakte de beslissing om met de studie te stoppen en zich volledig te gaan focussen op de topsport.

Interlandcarrière

In november 2018 werd Nouwen geselecteerd voor het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal. In 2019 maakte ze haar debuut in de Algarve Cup waar ze haar eerste wedstrijd tegen Polen speelde. In 2020 scoorde Nouwen haar eerste doelpunt voor Oranje. Dit was in de kwalificatiewedstrijd tegen Estland voor het EK 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *