De Nederlandse voetbalspeelster Caitlin Dijkstra werd geboren in 1999 in Breda. Dijkstra speelt als verdediger bij Ajax en ze is onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Jeugd

Vanaf een jonge leeftijd wist Dijkstra al dat ze profvoetbalster wilde worden. Ze groeide op in een sportief gezin, zo was haar vader Meindert Dijkstra ook een profvoetballer bij NAC, Willem II en RBC. De twee oudere broers van Dijkstra waren ook erg actief in het voetballen en haar moeder sportte vroeger veel en op hoog niveau. Het was dan ook geen verrassing dat Dijkstra een groot talent voor voetbal bleek te hebben.

Voetbalcarrière

In haar jeugd speelde Dijkstra voor r.k.v.v. JEKA. Daarna speelde ze een lange tijd voor CTO Eindhoven. In 2018 maakte ze de overstap naar Ajax. Dijkstra debuteerde in oktober 2018 op haar basisplaats als verdediger bij Ajax.

Interlandcarrière

In 2018 plaatste de Oranje vrouwen Onder 19 zich voor het EK onder aanvoering van Dijkstra. In totaal speelde Dijkstra 26 interlands voor Oranje Onder 19. Ze scoorde eenmaal. In 2019 werd ze opgenomen in de allereerste selectie van Oranje Onder 23.

Studie

In 2019 had Dijkstra al twee jaar van haar opleiding Marketing en Communicatie erop zitten toen ze haar overstap naar Ajax maakte. Ze wilde graag in de buurt van Amsterdam haar opleiding voorzetten en hierdoor belandde ze uiteindelijk bij het Nova College. Zo kon ze toch haar opleiding met topsport combineren. Dijkstra is tegenwoordig woonachtig in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *