De Nederlandse voetbalster Daniëlle van de Donk werd op 5 augustus 1991 geboren in Valkenswaard. Sinds 2010 maakt Van de Donk deel uit van het Nederlands elftal. Ze speelt sinds 2015 voor Arsenal WFC.

Clubs

Toen Van de Donk vier jaar oud was begon ze met voetballen bij SV Valkenswaard. Hierna maakte ze de overstap naar UNA. Toen Van de Donk zestien jaar was stapte ze over naar Willem II om in de Eredivisie te spelen. Tijdens haar eerste seizoen speelde Van de Donk achttien duels en scoorde een doelpunt. Het tweede seizoen was ze minder actief door de gevolgen van een kruisbandblessure. Het derde seizoen speelde ze wel weer regelmatig, maar aan het einde van dit seizoen besloot Willem II te stoppen met het vrouwenvoetbal. Van de Donk maakte daarom in 2011 de overstap naar VVV-Venlo. Een jaar later stapte ze over naar PSV/FC Eindhoven waar ze tot het wereldkampioenschap in 2015 speelde. Na het WK speelde Van de Donk een half seizoen bij Kopparberg/Göteborg FC. Hierna tekende ze bij haar huidige club Arsenal WFC.

Nederlands Elftal

Van de Donk begon haar carrière bij het Nederlands elftal onder 19 in 2008. Ze maakte haar debuut tijdens een wedstrijd tegen Denemarken, waarin ze een doelpunt scoorde. Haar debuut voor de ‘oranjeleeuwinnen’ (Nederlands vrouwvoetbalelftal) maakt ze in 2010. Ze viel vijf minuten voor tijd in tijdens een vriendschappelijk wedstrijd tegen Mexico. In 2015 maakte Van de Donk onderdeel uit van de selectie voor het WK 2015. In 2017 werd het Nederlands elftal Europees Kampioen. Van de Donk maakte tijdens het EK iedere wedstrijd deel uit van de basisopstelling. Voor haar prestatie tijdens de halve finale tegen Engeland kreeg Van de Donk de titel ‘speelster van de wedstrijd’ van de UEFA. In 2019 was Van de Donk te zien met het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap in Frankrijk. Het elftal behaalde een tweede plaats dit kampioenschap.

Privéleven

Danielle van de Donk heeft een relatie met Beth Mead. Mead voetbalt ook bij Arsenal FC en de twee zijn naast geliefden dus ook teamgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *