De Nederlandse voetbalster Danique Kerkdijk werd in 1996 geboren in Olst. Kerkdijk speelt voor Brighton & Hove Albion WFC als verdediger en ze is onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Voetbalcarrière

Kerkdijk doorliep de volledige seniorenafdeling van de FC Twente Voetbalacademie en tekende in 2014 een contract bij FC Twente. Tijdens haar tijd bij FC Twente speelde ze 88 wedstrijden en ze scoorde 5 maal. Kerkdijk won met haar team drie titels: de Eredivisie, de BeNe Liga en de KNVB Cup in het seizoen 2014/2015. Daarna maakte Kerkdijk de overstap naar de Bristol City WFC en in 2017 speelde Kerkdijk haar eerste wedstrijd voor deze Britse club. Na het WK in 2019 maakte Kerkdijk de overstap naar Brighton & Hove Albion WFC waar ze tegenwoordig als verdediger speelt. Ook Nederlandse voetbalster Inessa Kaagman speelt voor deze voetbalclub.

Interlandcarrière

Sinds 2019 is Kerkdijk onderdeel van de selectie voor het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal onder bondscoach Sarina Wiegman. In 2019 behaalde Kerkdijk met haar team de finale in de FIFA Women’s World Cup in Frankrijk. Ze verloor de finale tegen de het team van de Verenigde Staten. In 2021 werd ze niet opgenomen in de basisselectie in de wedstrijd tegen Spanje.

Privéleven

Kerkdijk heeft voor zover bekend geen relatie en is zodoende momenteel vrijgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *