De Nederlandse voetbalster Inessa Kaagman werd in 1996 in Hoorn geboren. Kaagman speelt als middenvelder voor Brighton & Hove Albion WFC en ze is onderdeel van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal.

Voetbalcarrière

Kaagman begon haar voetbalcarrière bij HVV Hollandia. In 2013 maakte Kaagman de overstap naar Ajax, waar ze tweemaal de KNVB beker met haar team won. Na twee jaar gespeeld te hebben voor de Engelse voetbalclub Everton FC, tekende Kaagman in 2020 een contract bij Brighton & Hove Albion WFC. Bij deze voetbalclub speelt ze samen met Nederlandse voetbalster Danique Kerkdijk.

Interlandcarrière

Kaagman speelt naast voor Brighton & Hove Albion WFC ook voor het Nederlandse voetbalelftal. Zo speelde ze eerst in het Oranje Onder 19 team waarmee ze in 2014 Europees Kampioen werd. In 2019 maakte Kaagman haar debuut in Oranje in de wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Studie en privé

Kaagman is niet alleen hard aan het werk voor haar carrière als voetbalster, maar ze studeert daarnaast ook geneeskunde aan de VU. Kaagman is al drie jaar gelukkig samen met haar vriend Mathijs Misérus. Hij is zelf een voetballer bij de voetbalclub Pancratius. Daarnaast is hij ook trainer van Trainer Players United en Pancratius Onder 10. De twee hebben een lange afstandsrelatie, want Misérus woont in Badhoevedorp en Kaagman in het Britse Brighton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *