De Nederlands-Belgische voetbalster Jackie Noelle Groenen werd op 17 december 1994 geboren in Tilburg. Groenen speel sinds 2019 voor de club Manchester United. Daarnaast het Groenen successen geboekt als judoka.

Voetbal

Groenen begon haar voetbalcarrière bij de voetbalclub GSBW in Goirle. Hier speelde ze samen met haar zus Merel. Hierna heeft ze bij VV Riel, Wilhelmina Boys en SV Rood-Wit Veldhoven gevoetbald. Van 2009 tot 2010 speelde Groenen met Oranje onder 17 zes interlands. In 2011 maakte ze samen met haar zus de overstap naar SG Essen-Schönebeck. Groene speelde voor de Duitse club tijdens het bekertoernooi en in de Bundesliga. Hierna stapte Groenen over naar FCR 2001 Duisburg waarmee ze in 2011 in de Bundesliga-Cup speelde.

Later, in 2014, vertrok Groenen naar de Engelse voetbalclub Chelsea. Ze speelde twee seizoenen voor Chelsea en stapte toen over naar FFC Frankfurt. In 2017 werd Groenen met het Nederlands elftal Europees kampioen. Na vier seizoenen bij FFC Frankfurt stapte Groenen in 2019 over naar Manchester United. In 2019 speelde Groenen met het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap, waar ze de finale behaalde.

Judo

Naast haar successen in de voetbalwereld heeft Groenen ook vele prijzen gewonnen met judo. Ze werd driemaal Nederlands kampioen onder 15 jaar in de klasse -32 kg, in 2007, 2008 en 2009. In 2010 won Groenen zilver tijdens het NK junioren onder 20, klasse -44. Niet veel later werd ze Nederlands kampioen onder 17 en behaalde ze een derde plaats bij het Europees kampioenschap onder 17. In 2011 wist Groenen weer Nederlands kampioen te worden, ditmaal bij onder 20 in de klasse -44 kg. Tijdens haar laatste EK brak Groenen haar heup waarvoor ze een jaar moest revalideren. Hierna koos Groenen ervoor zich op haar voetbalcarrière te richten.

Privéleven

Naast haar voetbalcarrière doet Groenen de studie rechten aan Tilburg University. Jackie Groenen is op dit moment single. In 2019 gingen er geruchten rond dat ze een relatie zou hebben met 3FM-dj Herman Hofman. De geruchten kwamen tot stand door een email die vanuit Hofman naar het AD was gestuurd. Dit kwam mogelijk doordat Hofmans emailadres gehackt was. Een relatie tussen de voetbalster en de radio DJ werd echter al snel met klem ontkend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *