De Nederlandse voetbalster Jill Roord werd geboren in Oldenzaal in 1997. Roord groeide op in een sportief gezin, met voetballer René Roord als vader. Roord heeft lang als profvoetballer bij FC Twente gespeeld en hij is voor een lange tijd de trainer van Jill geweest bij Quick ‘20. Sinds seizoen 2019/2020 speelt Roord voor Arsenal en is ze actief in de Engelse Super League. Daarnaast is Roord ook onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Voetbalcarrière

Roord begon haar carrière als voetbalster bij FC Twente. In het seizoen 2012/2013 speelde ze haar eerste wedstrijd voor deze voetbalclub. Roord won haar eerste en tweede seizoen in de Belgische-Nederlandse BeNe League met FC Twente. Ook in het seizoen 2015/2016 won ze met FC Twente de landstitel. In 24 wedstrijden scoorde Roord maar liefst 20 doelpunten. Hiermee werd ze de topscorer van de gehele competitie. In het seizoen 2016/2017 stopte Roord bij FC Twente na meer dan 100 wedstrijden gespeeld te hebben en 57 doelpunten gescoord te hebben. Daarnaast speelde Roord ook 21 wedstrijden en scoorde ze 14 doelpunten in de UEFA Champions League. Nadat Roord was gestopt bij FC Twente, tekende ze in 2017 een contract bij Bayern München voor twee seizoenen. Twee jaar later, in 2019, begon Roord te spelen als nummer 14 bij Arsenal WFC. Nederlandse voetbalsters Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk spelen ook bij deze Engelse club.

Interlandcarrière

In 2015 debuteerde Roord in het Nederlandse elftal in een wedstrijd tegen Thailand die Nederland met 7-0 won. In een uitzwaaiwedstrijd tegen Estland scoorde Roord haar allereerste interlanddoelpunt. In het gehele WK van 2015 kreeg Roord geen speeltijd. In het EK voetbal van 2017 maakte ze opnieuw deel uit van het Nederlands elftal en kreeg ze wel speeltijd. In het WK in 2019 scoorde Roord in de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland het winnende doelpunt. Roord is de jongste speelster in de gehele selectie.

Privéleven

Roord woont momenteel samen met haar familie in haar geboorteplaats Oldenzaal. Roord wordt vertegenwoordigd door het bedrijf Flow Sports en ze scoorde hierdoor onder andere een contract bij Nike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *