De Nederlandse voetbalspeelster Joëlle Smits werd geboren in Den Bosch in 2000. Smits speelt momenteel als spits voor PSV en ze is onderdeel van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Jeugd

Op een jonge leeftijd ontdekt Smits haar fascinatie voor voetballen. Zo zag tijdens haar tijd op de basisschool de jongens voetballen in de pauze. Op dat moment wist ze zeker dat ze dit ook wilde gaan doen. Zo werd ze op 6-jarige leeftijd al lid van de voetbalclub OJC Rosmalen.

Voetbalcarrière

In 2014 maakte Smits na haar tijd bij OJC Rosmalen de overstap naar Brabants United. Dit is een jeugdopleiding van FC Den Bosch en RKC Waalwijk. Vervolgens maakte ze voor twee seizoenen de overstap naar CTO Eindhoven. In 2017 tekende Smits een contract voor twee jaar bij FC Twente. In 2019 maakte Smits vervolgens bekend dat ze de overstap ging maken naar PSV. Na het seizoen 2020/2021 bij PSV zal Smits de overstap gaan maken naar VFL Wolfsburg als transfersom. Smits zal dit gaan doen als eerste vrouwelijke speelster van PSV ooit. In 2021 kroonde Smits zich tot topscorer aller tijden van het vrouwenteam van PSV in een wedstrijd tegen Ajax.

Interlandcarrière

Smits speelde interlands voor alle vertegenwoordigende jeugdelftallen. In 2020 debuteerde Smits voor het Nederlandse elftal in een wedstrijd tegen Brazilië in het Tournoi de France.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *