Niet iedereen heeft altijd de mogelijkheid om op het moment van spelen naar de voetbalwedstrijd te kijken. Of je nu graag de Champions League, Eredivisie of een andere competitie volgt. Daarom is het wel zo handig als je de livescores ergens in kunt zien. In dit artikel lees je waar je de livescores kunt checken om op de hoogte te zijn van alle uitslagen.

Waar kun je de livescores bekijken?

Er zijn meerdere plekken waar je online terecht kunt voor het inzien van uitslagen van voetbalwedstrijden. Zo kun je wedstrijden alsnog volgen. De ene website geeft een gedetailleerder verslag dan de ander. Je kunt voor de livescores onder andere terecht bij: teletekst, nieuwssites, google, radio, websites en apps.

Teletekst

Teletekst is een kanaal van de televisie waar je veel informatie kunt vinden. Je ziet er onder andere het laatste nieuws en de weersvoorspelling voor de komende dagen. Met behulp van teletekst kun je ook tv-programma’s ondertitelen. Ook kun je er terecht voor uitslagen van voetbalwedstrijden. Daarvoor moet je zijn op pagina 818 om precies te zijn. Dit is misschien wel een van de meest bezochte paginas op teletekst. Je ziet daar ook het programma van de wedstrijden.

Nieuwssites

Verschillende nieuwssites geven de optie om de livescores van voetbalwedstrijden te bekijken. Zo kun je bij de site van de NOS bijvoorbeeld zelfs verslagen van de wedstrijd lezen. Als er belangrijke dingen in de wedstrijd gebeuren worden die opgeschreven. Het wedstrijdverslag wordt elke keer geupload. Je ziet dan wat er tot een bepaalde minuut in de wedstrijd is gebeurd.

Google

Als je bij Google de wedstrijd intypt waarvan je de uitslagen wilt bekijken, kun je vaak al meteen zien hoe het ervoor staat. Je hoeft dan niet eens meer door te klikken naar een andere website. Er staat dan groot in het scherm wat de tussenstand is.

Radio

Er zijn ook genoeg voetballiefhebbers die kiezen voor het volgen van wedstrijden via de radio. Ook als je onderweg in de auto zit kan luisteren naar de radio een goede optie zijn. Om een voorbeeld te geven heeft NPO Radio 1 elke zondagmiddag het programma ‘Langs de Lijn’. In dat programma wordt live verslag gedaan van nieuws, uitslagen, reportages en belangrijke gebeurtenissen in de sportwereld. Er wordt continu geschakeld tussen sporten en wedstrijden, waardoor je hoort wat de laatste gebeurtenissen en tussenstanden zijn. Los van de voetbaluitslagen en verslagen hoor je hier dus ook meer over andere sporten. Een programma voor de echte sportliefhebber dus.

Websites

Kijk je liever gewoon op internet voor livescores? Dan zijn er genoeg websites die je kunt raadplegen. Bekende websites zijn FlashScore, Soccerway, Voetbalnederland, Livescore.com en voetbaluitslagen. Van FlashScore wordt ook de app vaak gebruikt. Op de websites vind je alles over de wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de uitslagen, hoe de teams spelen, wat belangrijke gebeurtenissen of wat mooie acties zijn.
Naast de livescores kun je er bovendien van alles vinden over de competitie. Je ziet speelschema’s, de ranking en verschillende teams en spelers die meedoen. En soms ook kun je ook informatie krijgen over andere sporten. Naast het volgen van een specifieke wedstrijd vind je er meer informatie.

Apps

Veel voetballiefhebbers downloaden een app en houden op hun telefoon de uitslagen van wedstrijden bij. Voorbeelden van apps die je kunt downloaden zijn FlashScore en Fotmob. Hier wordt het verloop van de wedstrijden overzichtelijk en beeldend weergegeven. In je scherm vind je onder andere een plattegrond van een voetbalveld. In dat veld kun je precies zien welke speler op welke positie staat en welke acties er gemaakt worden. Je ziet de passes, bewegingen en wissels makkelijk in die plattegrond.

Zo krijg je een live beeld van de wedstrijd. Onder de plattegrond vind je een verslag die om de paar minuten wordt bijgewerkt. Je leest daar alles wat je wilt weten over de wedstrijd: hoe het gaat, welke spelers goed in de wedstrijd zitten, hoeveel gele of rode kaarten er zijn uitgedeeld en hoe er op doel wordt geschoten. Ook lees je over corners, penaltys, wissels en balbezit. Je krijgt een goed beeld van het verloop.