Als je in de avond voetbal wilt kijken op televisie heb je natuurlijk geen zin om eindeloos te zoeken naar een zender waar de wedstrijden worden uitgezonden. Het is daarom verstandig om op voorhand te kijken bij welke zenders je terecht kunt voor het kijken van een wedstrijd. Daarom zetten we in dit artikel op een rijtje bij welke zenders vaak voetbal wordt uitgezonden en waar je het tv-programma van die avond kunt bekijken.

Bij deze zenders kun je vaak terecht

Je kunt voetbal op verschillende tijden en op verschillende zenders volgen op de televisie. Om onnodig zappen te voorkomen zetten we een aantal zenders voor je op een rijtje. Zo kun je kijken bij NPO 1, Ziggosport, ESPN, Veronica en RTL 7.

NPO 1

NPO 1 is de eerste van de drie publieke omroepen. Elke zondag heb je bij NPO 1 Studio Sport, waarbij er verslag wordt gedaan van de laatste en belangrijke ontwikkelingen in de sportwereld. Je hebt bij de NOS ook de programma’s Studio Voetbal en Studio Sport Eredivisie. Hier zie je samenvattingen van wedstrijden en alles wat je wilt weten over de laatste uitslagen en nieuwtjes over voetbal. Belangrijke en grote wedstrijden worden geregeld bij NPO 1 uitgezonden. Zo zijn ze voor een groot publiek beschikbaar en ben je niet afhankelijk van de provider die je hebt.

Ziggosport

Voor de mensen die een abonnement van Ziggo hebben, hebben vaak op hun televisie ook Ziggosport als zender. Bij deze zender ben je aan het juiste adres voor live voetbal. Er worden veel wedstrijden uitgezonden en er wordt ook veel gesproken over voetbal. Meerdere competities komen ter sprake.

ESPN, Foxsports

De echte voetballiefhebber zal ook weten waar je het over hebt als je de zender ESPN noemt. Ook wel bekend als foxsports. Dit is een zender waarbij je allerlei sporten kunt bekijken. Voetbal komt vaak aan bod. Voor live voetbal kun je dus zeker een kijkje nemen bij ESPN.

Veronica

Veronica kan als zender ook niet in het lijstje ontbreken. Voetballiefhebbers kijken bij deze zender vaak naar het programma Veronica Inside. Het is een spraakmakend praatprogramma waar er veel wordt besproken door vaste bekende gasten. Ook moet je bij Veronica zijn voor het kijken van live voetbalwedstrijden, het laatste nieuws en de hoogtepunten.

RTL 7

De zender RTL 7 wordt gezien en neergezet als een zender voor mannen. Het is een commerciële zender van RTL waar je terecht kunt voor veel soorten televisieprogramma’s. In grote lijnen zijn de programma’s in te delen bij de categorieën: sport, films en amusement. Qua sport zie je vaak darts of voetbal. Wil je dus een voetbalwedstrijd kijken op tv? Dan zou je naar RTL 7 kunnen zappen en misschien vind je dan wat je zoekt.

Hier kun je zien welke voetbal op TV te zien is

Om vooraf te weten waar je voetbalwedstrijden kunt bekijken zijn er verschillende bronnen die je kunt raadplegen. We zetten er een paar onder elkaar zodat je gericht op zoek kunt gaan.

Krant

De laatste paar paginas van kranten zijn vaak gevuld met de tv gids. Je leest hier informatie over nieuwe televisieprogramma’s en ziet wanneer, welk programma op welke zender wordt uitgezonden. Je kunt hier dus ook meer lezen en te weten komen over de geplande voetbalwedstrijden en wanneer en op welke zender je die kunt bekijken. Het is dus zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

TV Gids

Waar het vroeger vaak bij mensen door de brievenbus werd gedaan, kun je nu vooral online terecht voor het inzien van de TV Gids. Het is een handig overzicht van de programma’s die per zender worden uitgezonden. Als je gaat naar de website van de TV Gids kun je daarom ook goed zien welke wedstrijden er die avond worden uitgezonden en welke teams spelen.

Websites

Los van de krant en tv gids zijn er tegenwoordig veel websites waar je informatie kunt vinden over het uitzenden van voetbal op tv. Twee bekende websites heten voetbalwedstrijdenvandaag en iservoetbalvanavond. Daar kun je antwoord krijgen op je vraag.