Yordi Yamali is een online voetbaljournalist van Turks-Nederlandse afkomst. In zijn jonge jaren was hij een getalenteerd voetballer en kwam hij in de jeugdopleiding van de Turkse club Konyaspor terecht. Uiteindelijk haalde hij het eerste elftal niet en kwam hij terug naar Nederland om bij de amateurs van SV Diemen te spelen. Bij zijn terugkeer in Nederland richtte hij zich ook op de online voetbaljournalistiek, een markt die destijds nog niet groot was. Tegenwoordig is hij als analist en volger op verschillende plekken in de media terug te vinden, niet alleen online, maar ook in traditionele media. Zijn bijnaam luidt ‘The Fev’.

Wesley in Turkije

Zijn faam begon met de website Wesley in Turkije over de periode van voetballer Wesley Sneijder bij Galatasaray, de club waarvan Yamali supporter is. In die periode schreef hij ook met journalisten, schrijvers en fanatieke volgers op Twitter samen een boek over Sneijder. Dit leverde hem veel volgers op sociale media op, waardoor hij steeds vaker als analist in bijvoorbeeld podcasts en online tv-shows te zien was. Ook werd hij zo nu en dan benaderd voor interviews in kranten en bladen over de voetbalsport. Hij heeft ook nog altijd zijn eigen website, al is de site over Sneijder niet meer actief en is alleen het boek nog te bestellen via de website.

FC Afkicken en andere podcasts

Yordi Yamali stond samen met anderen aan de wieg van FC Afkicken. Dit was een talkshow op YouTube waarin de voetbalwereld werd besproken. Al snel werd zijn rol uitgebreid naar andere shows via hetzelfde kanaal. Daarnaast was hij ook steeds vaker in podcasts van dezelfde mediapartij te horen. Doordat FC Afkicken ook op het toenmalige FOX Sports te zien was, werd zijn naam ook steeds bekender bij een groter publiek. Op die manier kwam hij ook in verschillende praatprogramma’s van FOX Sports en later ESPN terecht, waaronder Voetbalpraat. Daarnaast is hij tegenwoordig actief voor de podcast Neutrale Kijkers.