Simon Zijlemans beleefde in 2015 zijn doorbraak met komische filmpjes en interviews voor Voetbal Inside. De goedgebekte reporter werkte tevens voor Insidegamer, waar hij onder meer samenwerkt met Saar Koningsberger en Tess Milne.

Eerder presenteerde de Bosschenaar het WK in Lingerie, dat in de rust van voetbalwedstrijden werd uitgezonden op Veronica. Echt een daverend succes werd het niet. Tegenwoordig schuift hij af en toe aan bij talkshows en entertainmentporgramma’s om te praten over voetbal en games. Ook mocht hij bij RTL de Europa League presenteren. 

Over zijn uiterlijk vertelde hij in het verleden tegenover VIVA: ,,Ik praat mezelf graag aan dat ik aantrekkelijk ben..” In zijn leven buiten de spotlights had Simon verkering met Famke, een jeugdliefde van de middelbare school. Tegenwoordig heeft hij een relatie met vriendin Whitney Meijer.

Zijlemans heeft een bijzondere band met Den Bosch, vertelde hij aan het Brabants Dagblad: ,,Jezelf zijn, geen onzin verkopen, gewoon zeggen waar het op staat. Dat heeft deze stad me geleerd en het is de belangrijkste les uit mijn leven. Die neem ik overal mee naartoe. Niemand interesseert het iets of je nu op televisie komt of stratenmaker bent, dat vind zo relaxed en daarom ga ik hier ook nooit meer weg.” De presentator woont overigens in Rosmalen. 

Naar eigen zeggen staat hij niet echt serieus in het leven. In een dronken bui liet hij ooit de naam van zijn bulldog op zijn bil tatoeëren. Hij loopt ook niet weg voor zijn ambities, vertelde hij in gesprek met Mark Koster bij Intermediair: ,,Ik wil ooit wel een Televizier-Ring winnen.” En tevens: ,,Ik gooi iemand voor de bus voor mijn carrière.”

Simon zegt wilde jaren vol feesten te hebben genoten, maar nu uit te zien naar kinderen en een gezinsleven. ,,Mijn vriendin is wat serieuzer dan ik, dus het opvoedkundige zal bij haar vandaan moeten komen.” Hij is inmiddels vader.