Jurriën David Norman Timber is een veelbelovende Nederlands-Curaçaos voetballer. Hij speelt doorgaans speelt als rechtsback. Sinds 2020 speelt Timber voor Ajax. Dit is Jurriën Timber in een notendop. 

De start van Timber

Timber heeft nog een lange carrière in zijn vooruitzicht maar hij heeft nu al veel dingen weten te presteren. Het begon allemaal voor de jonge speler bij de jeugd van DVSU. Later kwam hij terecht bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Maar in 2014 maakte hij de overstap naar Ajax. Daar tekende hij een contract tot medio 2021.Ajax had dus duidelijk al vertrouwen in de voetballer. In 2018 maakte hij dan eindelijk zijn debuut als professionele voetballer namens Jong Ajax. Dit was in de twaalfde speelronde van de Eerste Divisie. Hij speelde in het seizoen 2019/20 ook weer voor Jong Ajax maar de trainer Erik Ten Hag zag duidelijk potentie in de jonge voetballer. Hij nam hem namelijk mee in de winterstop naar het trainingskamp van het eerste elftal. Niet veel later kwam dan ook zijn debuut in het eerste team tijdens een wedstrijd tegen sc Heerenveen. In het volgende seizoen kwam Timbers ontwikkeling in een stroomversnelling terecht. Hij startte namelijk het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar veroverde al snel een basisplaats bij het eerste elftal. Zo werd hij ook in de zomer van 2021 opgenomen in de EK-selectie. Timber maakte dus wel deel uit van het eerste team maar toch speelde hij het meest voor Jong Ajax. Later mocht hij pas vaker spelen en was er zelfs een voorkeur voor hem ontstaan boven die van de andere rechter centrale verdediger, Perr Schuurs. Hij won samen met zijn ploeggenoten bij Ajax de landstitel en de KNVB Beker.

Oranje

Timber mocht dus zijn kunsten gaan laten zien bij de selectie van het Nederlands Elftal. Hij speelde eerst al voor Nederland Onder de 15 tot en met Oranje onder de 21. Maar tijdens het EK in 2021 mocht hij dus het echte werk gaan doen. Hij maakte zijn debuut voor Oranje tijdens de oefenwedstrijd tegen Schotland. 

Voetbal broers

Bij de familie Timber zit voetballen duidelijk in het bloed. De tweelingbroer van Jurriën Timber is namelijk ook een profvoetballer genaamd Quinten Timber. Toen Jurriën in 2014 naar Ajax ging, ging hij tegelijk met zijn broer naar de nieuwe club. Allebei tekenden ze het contract in 2018 voor drie seizoenen bij Ajax tot medio 2021. De broers waren voorheen bekend onder de achternaam ‘Maduro’. Ze veranderde in 2018 allebei hun achternamen naar die van hun moeder, namelijk Timber. Het is niet duidelijk waarom de gebroeders Timber hun achternaam hebben veranderd.

Een reactie op “Jurriën Timber, de verdedigende krachtpatser

  1. Pingback: Perr Schuurs - Voetbaldatabase.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *