De centrale verdediger Perr Schuurs is een Nederlandse voetballer. Hij heeft Fortuna Sittard ingeruild voor Ajax in 2018 waar hij een contract tekende tot medio 2022. Deze werd ook in januari 2021 verlengd tot 2025. In de zomer van 2022 verkaste hij naar Napoli.

Snelle ontwikkeling

Het betaald voetbal is voor menig jongen en man een ware droom. Schuurs wist zijn droom dan ook waar te maken in 2016 toen hij mocht beginnen in het betaald voetbal. Hij maakte zijn debuut tijdens de wedstrijd met Fortuna Sittard in de Eerste divisie tegen VV-Venlo. Hij heeft zich zeker weten te bewijzen tijdens dat seizoen, aangezien hij een van de vaste waarde was geworden van het elftal. Hij werd zelfs aanvoerder van de ploeg in 2017. Maar in 2017 wist Ajax Schuurs weg te kapen want hij tekende een contract bij het elftal tot 2022. In een oefenwedstrijd in 2018 tegen Al-Ahly om de Champions Golden Cup maakte Schuurs zijn debuut bij zijn nieuwe club. Eerste begon Schuurs bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna mocht hij als invaller aan de slag in de bekerwedstrijd tegen HVV Te Werve. Tijdens die wedstrijd maakte hij de openingstreffer. Schuurs had al een tijdje de wens om de plek op te vullen van de vertrokken Matthijs de Ligt. Dit ging echter niet zo gemakkelijk. 

Concurrentie

Trainer Erik Ten Hag koos namelijk alsnog vaak voor Joël Veltman voor de felbegeerde positie van rechter centrale verdediger. Later kreeg Schuurs ook nog eens concurrentie van Edson Alvarez. Maar door het vertrek van Joël Veltman kreeg Schuurs toch uiteindelijk de kans om de vaste basisplaats te bemachtigen. Samen met Daley Blind stond hij in de centrale verdediging waarmee zijn contract is verlengd tot medio 2025. Helaas verloor Schuurs wel weer zijn positie met de komst van Jurriën Timber in de tweede helft van het seizoen. Maar Schuurs mag zich wel fel maken voor Oranje. Hij maakt namelijk sinds september 2020 deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. 

Privéleven

Het is niet zo gek dat Perr Schuurs zo’n voetbalster is geworden. Hij komt namelijk uit een echte sportfamilie. Zijn vader, Lambert Schuurs, is voormalig handballer en ultraloper, zijn grote zus is de tennisspeelster Demi Schuurs en zijn ander zus is de handbalster Fleau Schuurs. Maar ondanks dat er veel aandacht is voor Schuurs in het veld, beschouwd men hem wel als introvert. Hij moest ook zelf wennen aan het leven in Amsterdam. Maar dankzij voetbal leerde hij meer voor zichzelf op te komen. Sjaak Swart zei hier dan ook over voor het oefenduel met Anderlecht : ‘Hij moest zich meer laten gelden, meer zelfvertrouwen hebben, meer van zich afbijten. Ik kende Perr al langere tijd, via mijn Limburgse vriend Willy Dullens. Ik zie alle duels van Jong Ajax en volgde hem dan ook met extra aandacht. Maar ik vond hem afgelopen seizoen veel te behoudend spelen. Hij werd daardoor te vaak afgetroefd. Dat vond ik niet goed. En dat heb ik hem ook verteld. Het was allemaal te lief. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *