De volledige naam van deze jonge voetbalspeler is Chukwunonso ‘Noni’ Madueke. Hij is een Engels voetballer van Nigeriaanse afkomst en speelt meestal als aanvaller. Hij stroomde door vanuit de jeugd van PSV naar het echte werk. Dit is Noni Madueke in een notendop. 

Als een speer naar de top

Madueke begon in diverse jeugdopleidingen om zijn weg naar de top te banen. Zo speelde hij in de jeugdopleidingen van clubs waaronder Crystal Palace, Tottenham Hotspur en natuurlijk PSV. Zijn debuut in het Jong PSV in 2019 was echter niet zo prettig. Ze verloren namelijk met 0-1 van MVV Maastricht. Maar Madueke kwam toen ook wel later in het veld te staan. In de 64e minuut kwam hij namelijk het veld in voor Amar Ćatić. Slechte enkele dagen later maakte Madueke echter samen met een aantal andere spelers van Jong PSV deel uit van de eerste selectie van PSV. Ze reisde met zijn allen af naar Cyprus. Daar moesten ze heen reizen voor een return van een voorrondewedstrijd in de Europa League. Maar het was pas een aantal maanden later wanneer Madueke voor het eerst echt indruk achter wist te laten. In de Eerste Divisie wedstrijd tegen FC Den Bosch maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. In het begin van 2020 was het tijd voor Madueke om zijn gezicht te laten zien bij het eerste elftal van PSV. Hij maakte toen zijn debuut in de Eredivisie bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo. In de 73e minuut mocht Madueke in het veld komen als vervanger voor Bruma. Zijn eerste basisplaats kwam slechts drie maanden later tijden een uit wedstrijd tegen FC Groningen. Toen heeft PSV gewonnen met 0-1. Madueke verlengde dan ook zijn contract tot 2024 bij PSV en behoorde hij officieel tot het eerste team. Deze jonge speler heeft duidelijk nog veel in zijn mars. 

Transfergeruchten Madueke

Dat Madueke een voetballer is die nog veel in zijn mars heeft, ziet niet alleen zijn eigen club PSV. De ster van Noni Madueke is de laatste tijd op de transfermarkt erg hoog gerezen. De bijna complete Europese top laat zien dat ze interesse hebben in het jonge talent dat nu nog bij PSV aan het voetballen is. Het opmerkelijk aan de belangstelling voor Madueke is dat PSV zelf niet veel aandacht krijgt de laatste tijd. Toch hebben de buitenlandse club hun ogen gericht op Madueke en zouden ze hem wel weg willen lokken. 

Vriendschap met Dumfries

Over het privéleven van Madueke is nog weinig bekend maar zijn vriendschap met Denzel Dumfries is overduidelijk. Dumfries speelt in het Nederlands elftal tijdens het EK van 2021. Hij is daar aanvaller en wist tijden de eerste wedstrijd tegen Oekraïne het winnende doelpunt erin te koppen. Niet alleen heel Nederland ging uit zijn dak maar ook de Engelsman Madueke kon niet op van blijdschap. ‘That’s my guy’ schreeuwde Madueke in een filmpje op zijn sociale media. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *