Paulos Abraham is een Zweedse voetballer met roots in Eritrea. Zijn ouders zijn als vluchtelingen naar Zweden gekomen. De in 2002 geboren Abraham leerde het voetballen dan ook bij Zweedse clubs. Sinds 2020 komt hij uit voor FC Groningen. Eerst deed hij dat op huurbasis, maar later werd hij door FC Groningen gekocht voor €2 miljoen. Hij speelt het liefst in de aanval op de vleugel. Ook speelde hij al in verschillende jeugdselecties van de Zweedse bond. Hij staat bij FC Groningen tot 30 juni 2026 onder contract.

Snelle opmars
Paulos Abraham heeft als prof een snelle opmars gemaakt. Dit is opvallend, want als jeugdspeler was hij juist zeer honkvast. Als jongen van 7 kwam hij bij de club IF Brommapojkarna terecht. Daar bleef hij maar liefst tien jaar en doorliep tot zijn zeventiende de hele jeugdopleiding van de club. In 2020 kwam hij ook bij deze club in de eerste selectie terecht. Het kwam echter niet tot een debuut want al snel werd hij overgenomen door een grotere Zweedse club, te weten AIK Fotboll. Bij die club kwam hij in 26 wedstrijden tot 3 goals.

Overstap naar FC Groningen
Het talent van Paulos Abraham was al duidelijk voor het bestuur van FC Groningen. Daarom werd besloten om de speler vanaf begin 2021 een half jaar te huren van AIK Fotboll. In dat halfjaar kwam Abraham tot 9 optredens in het eerste elftal van de club. Hij wist eenmaal te scoren in die 9 wedstrijden. Voor de leiding van FC Groningen was dit voldoende om hem definitief van AIK te willen overnemen. Voor de transfer van Abraham werd een bedrag van €2 miljoen betaald aan de Zweedse club. Zo is hij de komende vijf jaar in het shirt van de Groningers te bewonderen.

Jeugdinternational voor Zweden
Hoewel de ouders van Paulos Abraham uit Eritrea komen, is hij zelf in Zweden geboren. Hij is dan ook sinds zijn periode bij FC Groningen op de radar gekomen van de Zweedse voetbalbond. Die nodigde hem uit om wedstrijden voor Jong Zweden te spelen. Inmiddels heeft Abraham al enkele wedstrijden bij Jong Zweden gespeeld en wist hij ook al meerdere keren te scoren. Een optreden in het eerste elftal van Zweden is er tot nu toe nog niet van gekomen.