Erik ten Hag is in rap tempo bezig de voetbalwereld voor zich te winnen. Na successen bij Go Ahead Eagles, FC Utrecht en Ajax wordt hij ook bij Manchester United gerespecteerd. Dat is waarschijnlijk de aanleiding voor de biografie ‘Ten Hag’ van Maarten Meijer. Dit is onze recensie van het boek Ten Hag, the biography.

De biografie geeft een aardig beeld van de carrière en denkwijze van Erik ten Hag. Zijn kundigheid staat na het lezen van het boek fier overeind. Ook wordt duidelijk dat de Tukker in het verleden geregeld ten onrechte is onderschat. Tegelijk is de biografie geen boek geworden wat elke ambitieuze voetbaltrainer of echte liefhebber per sé in huis moet hebben en dat ligt een beetje aan de schrijver. Die kiest geregeld voor open deuren en wat fletse uitdrukkingen. Hij hangt veel op aan het feit dat Ten Hag zich laat inspireren door andere sporten en ook adviseur is van de Jumbo-Visma ploeg in het wielrennen.

Het boek mist echter wat diepgang. Meijer, die eerder biografieën over Guus Hiddink, Dick Advocaat en Louis van Gaal schreef, blijft hangen in het oplepelen van gebeurtenissen. Hij behandelt de jeugd van de voetbaltrainer, die vanzelfsprekend vormend is geweest. Vervolgens komt diens spelerscarrière aan bod en zijn ontwikkeling als trainer, maar het blijft bij een opsomming van gebeurtenissen met af en toe een leuke anekdote.

Relatief veel aandacht is er voor de eerste maanden van Ten Hag in Manchester, ongetwijfeld in de hoop dat het boek goed gaat verkopen in Engeland.

Je kunt Ten Hag, The Biography hier eenvoudig, voordelig en snel bestellen.