De Nederlandse voetbalster Jill Bayings werd geboren in 2001. Bayings speelt voor SGS Essen en ze is onderdeel van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal.

Voetbalcarrière

Bayings begon haar voetbalcarrière bij het jeugdteam van SV Terheijden en Mades Boys. Vervolgens ging ze het KNVB-programma bij CTO Eindhoven volgen. Bayings kreeg last van een kruisbandblessure, maar keerde weer terug op het veld in januari van 2018. In het seizoen 2019/20 speelde Bayings voor SC Heerenveen in de Nederlandse Eredivisie. In het daaropvolgende seizoen 2020/21 speelde Bayings voor SGS Essen in de Duitse Flyeralarm Bundesliga.

Interlandcarrière

In 2015 speelde Baying haar eerste interland in het Oranje Onder 15 team tegen België. Vervolgens speelde ze ook voor Oranje Onder 16, Oranje Onder 17 en Oranje Onder 19. In de halve finale van het EK Vrouwen Onder 19 in 2019 scoorde Baying een doelpunt. In het Oranje onder 19 team scoorde ze daarnaast regelmatig belangrijke doelpunten. In 2021 volgde een eerste officiële oproep voor het grote Nederlands vrouwenvoetbalelftal onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman.

Privé

Bayings woont momenteel in Essen in Duitsland en is druk bezig om tot de top van Duitsland te komen met haar team. Bayings is momenteel vrijgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *