De Nederlandse voetbalster Katja Snoeijs werd geboren in 1996. Snoeijs speelt momenteel als spits voor FC Girondins en ze is onderdeel van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal.

Jeugd

Op een jonge leeftijd ontdekt Snoeijs al haar liefde en talent voor de sport. Wanneer ze slechts 5 jaar was, begon ze al te trainen bij de voetbalclub Sporting Martinus in Amstelveen.

Snoeijs stapte vervolgens over naar het jeugd vrouwenelftal bij S.V. Fortuna Wormerveer. Met S.V. Fortuna Wormerveer promoveerde Snoeijs naar de topklasse.

Voetbalcarrière

In 2015 begon Snoeijs bij de voetbalclub Telstar. Twee jaar later, in 2017, maakte ze de overstap naar VV Alkmaar waarmee Snoeijs topscoorder werd in het seizoen 2017/2018 van de Eredivisie. In de zomerstop maakte ze de overstap naar PSV, waar ze uiteindelijk twee jaar voor heeft gespeeld. In totaal speelde Snoeijs 106 wedstrijden in de Eredivisie waarin ze maar liefst 86 doelpunten scoorde. In 2020 maakte Snoeijs bekend dat ze de overstap ging maken naar FC Girondins de Bordeaux.

Interlandcarrière

In 2019 maakte Snoeijs haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen in een wedstrijd tegen Turkije. In 2020 stond Snoeijs voor het eerst in de basis van het elftal in de EK wedstrijd tegen Estland. In deze kwalificatiewedstrijd scoorde ze ook haar eerste doelpunt.

Studie

Snoeijs heeft naast het voetballen ook haar studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding geslaagd afgerond in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *