Reon Boeringa is een voetbaljournalist die werkzaam is voor Voetbal International en zich vooral focust op clubs in Noord-Nederland. Zo schrijft hij voornamelijk over FC Groningen, SC Cambuur en SC Heerenveen. Hij woont samen met zijn vrouw en twee zonen in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. Boeringa is zeer actief op Twitter.

Van jongs af aan een grote liefde voor voetbal

Reon Boeringa werd geboren in 1988 in het Friese Drachten. De liefde voor voetbal werd hem met de paplepel ingegoten. De voetbaljournalist verhuisde vanuit Drachten op 5-jarige leeftijd naar Leeuwarden en Koarnjum. Hij vertelde meer over zijn zijn beginnende liefde voor voetbal als klein jongetje in een interview met het Friesch Dagblad: “Elke zaterdagochtend voetbalde ik bij DTD, waarna mijn opa me meenam naar Drachten. ’s Middags gingen we dan naar Drachtster Boys of Harkemase Boys, op zondag naar ONB of vv Drachten en dan die avond met het bord op schoot keken we naar de samenvattingen op Studio Sport. Daarna ging ik naar huis.”

Start carrière als voetbaljournalist

Nadat Boeringa zijn middelbare school diploma op zak had, besloot hij de opleiding Journalistiek te gaan volgen. Gedurende deze jaren was hij werkzaam voor voor de website VoetbalPrimeur. In een interview met het Friesch Dagblad vertelde hij over het startpunt van zijn carrière als voetbaljournalist: “Bij het jeugd-EK in eigen land in 2007 liep ik als onervaren jongen tussen al die grote sportjournalisten rond. Ik interviewde nog een jonge Marouane Fellaini die voor België speelde. Ik wist dat ik in dit vak wilde blijven. Na een studie communicatiewetenschappen heb ik gewoon een mail gestuurd naar Voetbal International. Kennelijk is die op precies het juiste moment bij precies de juiste persoon terecht gekomen, want ik werd aangenomen. Ik heb geluk gehad.”

Voetbaljournalist voor Voetbal International

De fascinatie van Boeringa voor voetbal begon dus al vroeg. In de zomer van 2019 begon hij als vaste verslaggever van PSV bij Voetbal International, waarna hij later voor het weekblad de vaste volger werd van voetbalclubs SC Heerenveen, SC Cambuur en FC Emmen. Als groot voetbalfanaat is het een droom die uitkomt om te werken als voetbaljournalist voor Voetbal International. Hij schrijft stukken voor zowel de website als het weekblad van het grootste voetbaltijdschrift van Nederland. Reon Boeringa heeft maar liefst 11.100 volgers op Twitter die zijn nieuwsberichten over FC Groningen, SC Cambuur en SC Heerenveen nauw volgen.

Gezinsleven en Elfstedentocht fietsen

Boeringa woont samen met zijn vrouw en twee zonen in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen. De Journalist probeerde zijn carrière als voetbaljournalist te combineren met het voetballen bij LAC Frisia. Helaas was dit niet mogelijk, maar gelukkig heeft hij een nieuwe liefde gevonden in het racefietsen. Hij vertelde aan het Friesch Dagblad in 2020: “Er zijn hier mooie routes te fietsen. Ik probeer ook altijd nog de Elfstedentocht te fietsen. Een van de hoogtepunten van het jaar. Hij ging dit jaar niet door, maar ik denk ook niet dat ik hem uitgefietst had.”